Knivstikkingen skjedde på e tidspunkt det er svært travelt på Oslos sentralstasjon. Både spor 15 og 16 ble midlertidig stengt til politiet var ferdig med tekniske udnersøkelser og vitneavhør. Foto: Travelstar/Flickr
Knivstikkingen skjedde på e tidspunkt det er svært travelt på Oslos sentralstasjon. Både spor 15 og 16 ble midlertidig stengt til politiet var ferdig med tekniske udnersøkelser og vitneavhør. Foto: Travelstar/Flickr

— Trolig et tilfeldig offer, sier politiet om knivstikking på Oslo S

En mann i 20-årene, som ligger alvorlig skadd på sykehus, var trolig et tilfeldig offer for knivstikkingen ombord et tog ved Oslos sentralstasjon mandag ettermiddag.

Publisert

— Jeg har sett videoen av hendelsen. Jeg vil si at fornærmede er et tilfeldig offer, det virker helt uprovosert, sier vaktleder Arne Kaspersen ved oslopolitiets kriminalvakt til Aftenposten.

Den skadde mannen i 20-årene er utenlandsk statsborger, opplyser politiet mandag kveld. Men de tror ikke det er noen relasjon mellom den alvorlig skadde mannen og en mann i 30-årene, som er pågrepet og mistenkt for knivstikkingen.

Travelt på Oslo S da knivstikking skjedde

Det var rett før klokka 15.30 mandag ettermiddag politiet fikk melding om at en person var blitt stukket med kniv på et tog som var inne ved spor 16 på Oslo sentralstasjon. Store mannskaper, både politi og ambulanser, rykket ut til det travle trafikk-knutepunktet midt i hovedstadens rushtid.

Da politiet ankom sentralstasjonen skal vektere ha hatt kontroll over den antatte gjerningsmannen i 30-årene, og sørget for at han ble tatt hånd om av politiet.

— Vi responderte raskt med mange enheter. Ganske umiddelbart fikk vi beskjed om at vektere hadde kontroll på formentlig gjerningsmann, uttalte politiets innsatsleder på Oslos S, Magnus Strande til VG

Knivoffer alvorlig skadd

To togspor ved Oslo S ble stengt, og toget der knivstikkingen skal ha skjedd ble holdt igjen. Toget fikk først forlate Oslo S etter at politiet hadde gjennomført tekniske undersøkelser og foretatt vitneavhør.

— Det fremstår som veldig skremmende for vitner. Vi fikk som sagt mange nødtelefoner, og enkelte var veldig oppskjørtet naturligvis. Dette skjedde et sted hvor det er mange mennesker. Og det er sikkert mange som har sett selve hendelsen, fortalte operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt.

Ved 22.30-tiden var status for den skadde mannen i 20-årene fortsatt at han er alvorlig skadd.

Powered by Labrador CMS