Skrenten Pizza i Gamlebyen og i nærheten av Ekebergskrenten, har servert mange pizzaer til naboene. Nå frykter de at dørene må stenges.Foto: Petter Terning & Skrenten
Pizzasjappa i Gamlebyen sliter. Nå kommer de med en oppfordring til nabolaget: – Hvis vi faller utenfor det folk vil prioritere, må vi låse døra
Etter fire år ved Ekebergskrenten åpner nå spisestedet opp om at økonomien ikke er på sitt beste. – Det er en grei ting å opplyse naboene om at de kostnadene de sliter med, sliter også vi med, sier den daglige lederen for Skrenten Pizza.
I april 2020, midt under pandemien, åpnet Skrenten Pizza dørene. Den lokale pizzaforretningen ble godt tatt imot av naboene, i et område der det ikke var så mange serveringssteder fra før.
Det har likevel ikke vært gull og grønne skoger for Skrenten de siste månedene, som opplever at færre og færre gjester tar turen innom.
– Omsetningen har stupt i litt over fire måneder, og vi går i tap hver eneste dag, forteller daglig leder Arne Christian Skagen.
Skal fange nabolaget
Nå kommer Skrenten, som ligger i krysset Alnafetgata og Konows gate, med en oppfordring til nabolaget.
Annonse
– Med tanke på at vi har klart å etablere oss som noe som er ønsket i området, så er det greit å informere og minne folk om at det ikke bare er å gå forbi stedet og tenke «kult at vi har dette i nabolaget vårt». De må også benytte seg av det, påpeker Skagen.
I løpet av helgen har han og kollegaene informert nabolagsgrupper på Facebook om akkurat dette. Nå må de bare vente og se hvordan responsen blir fremover.
– Vi er et nabolagssted, så det synes jeg forenkler problemstillingen. Du skal ikke finne en måte å fange alle på, eller være det kuleste stedet i byen. Du skal fange nabolaget.
– Får fellesskapsfølelse
Skagen sier at det laveste punktet på prioriteringslisten er å ta ut overskudd fra inntektene, da ansatte må betales og sjappa driftes. For selv om den faste onsdags-quizen er populær, hjelper det ikke med gjester kun en til to dager i uka.
– Vi kan ikke drifte tomme lokaler fire-fem dager i uka. Den daglige kostnaden på å holde døra åpen, som husleie, strøm og slikt, koster oss jo penger hver dag. Så det har vært perioder hvor budsjettet blør hver dag siden ansatte må betales. Det har pågått i lang tid.
– Vi har prøvd å ha et nøkternt forhold til økonomi hele veien, og vi vil drifte det på en bra måte, fortsetter Arne Christian Skagen.
Han påpeker at Skrenten har vært et sted hvor folk fra nabolaget har blitt kjent med hverandre, og at det er nettopp det som er verdien i slike nabolagssteder.
– Mennesker, spesielt i Norge og Skandinavia, er jo litt sky. Da er det bra med et sted hvor man får en fellesskapsfølelse. Det har vi fått tilbakemeldinger på at vi har gjort.
Ikke sutring, men opplysning
Han er klar over at det er tøffe tider for manges økonomiske situasjon, og sier at hva slags økonomiske prioriteringer folk skal ha er det siste han vil blande seg inn i.
– Vi forventer ikke at Skrenten skal prioriteres i husholdningsøkonomien til folk. Men det er en grei ting å opplyse naboene om at de kostnadene de sliter med, sliter også vi med. Og hvis vi faller utenfor det folk vil prioritere, må vi låse døra.
Den daglige lederen på pizzastedet sier han har en enkel filosofi:
– Dette handler ikke om sutring, men opplysning.
Skagen forteller videre at han er håpefull dersom oppropet tas til seg av naboene.
– Med tanke på at vi er et nabolagssted så tror jeg vi vil se ganske raskt etter en sånn opplysningsrunde som nå, om folk ønsker å ha oss her eller ei. Jeg håper virkelig det. Jeg bor jo tross alt i området selv, og synes det er et sted som tilfører området sjel, og ikke minst god pizza, avslutter Skagen.