Selv om Oslos arkitektutdanning er vanskeligst å komme inn på av alle landets arkitektutdanninger, har søkertallene sunket siden i fjor, sier årets søkertall.
Selv om Oslos arkitektutdanning er vanskeligst å komme inn på av alle landets arkitektutdanninger, har søkertallene sunket siden i fjor, sier årets søkertall.

Arkitektstudiet har andreplassen på lista over de studiene det er vanskeligst å komme inn på, viser årets søkertall

Kun bachelorgraden i toll, vareførsel og grensekontroll ved Universitetet i Stavanger har større konkurranse om plassene enn arkitektutdanningen ved AHO. 18,7 søkere kjemper om hver plass.

Publisert

Ifølge årets søkertall konkurrerer 1120 førstevalgsøkere om 60 plasser på arkitektstudiet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), skriver fagbladet Arkitektnytt.

Det gjør AHO til det nest-mest attraktive studiet i Norge, målt i konkurranse om plassene. Arkitektutdanningen ved høgskolen har i år 18,7 førstevalgsøkere per plass.

— Årets søkertall viser at vi er på vei tilbake til normalen. Vi ser at mange søker seg til utdanninger som vil gi dem gode jobbutsikter når de er ferdige å studere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

Nedgang tross høye tall

AHO har tre studier: Arkitekt, design og landskapsarkitekt. Ifølge tallene fra Samordna opptak er det til sammen 1399 førstevalgsøkere som søker seg til AHO. Skolen har 140 studieplasser totalt.

Det totale antallet søknader AHO har mottatt er 3917, og blant førstevalgsøkerne er 671 kvinner og 449 menn, skriver Arkitektnytt.

Med årets søkertall opplever AHO, tro det eller ei, en nedgang. I fjor hadde hele 1577 studenter skolen som førstevalg. Det var en oppgang på 14,4 prosent sammenlignet med 2020. Nedgangen i år er på 11,3 prosent.

Powered by Labrador CMS