Fra 1. august får Kunsthøgskolen en ny og erfaren rektor.
Fra 1. august får Kunsthøgskolen en ny og erfaren rektor.

Kunsthøgskolen i Oslo har funnet ny rektor. – Kunst hjelper oss med å skape, forstå og være i verden

– Vi er glade over å ha fått en leder som selv er fra et skapende yrke og som ser verdien av kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning, sier Kunsthøgskolen.

Publisert

Marianne Skjulhaug blir ny rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun kommer fra stillingen som dekan for arkitektur og design ved NTNU i Trondheim og Gjøvik, som inkluderer Kunstakademiet i Trondheim. Hun har tidligere vært rektor ved Bergen arkitekthøgskole og instituttleder ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Skjulhaug er førsteamanuensis i urbanisme og har lang og bred erfaring med byplanlegging som arkitekt.

Elleve personer søkte på rektorstillinga. Blant søkerne var en operasjef, en teaterdirektør og en dekan. Skjulhaug var en av de to anonyme søkerne på søkerlista.

– Riktig person til jobben

– Vi er glade over å ha fått en leder som selv er fra et skapende yrke og som ser verdien og egennytten av kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning. Det legger til rette for godt samspill og positive brytinger mellom styre, ledelse, ansatte, studenter og samfunn, sier styremedlem Per Magnus Finnanger Sandsmark. Han ledet innstillingsutvalget på vegne av styret.

Kunsthøgskolen i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen for kunstnere og designere i landet.

– Skjulhaug er en erfaren og tydelig leder. Hennes bakgrunn, kompetanse og visjoner gjør henne til riktig person til å leie Kunsthøgskolen i Oslo i en ny periode, sier Sandsmark.

Derfor Kunsthøgskolen

Skjulhaug begrunner selv valget med å være rektor på Kunsthøgskolen slik:

– Jeg er takknemlig for den muligheten jeg er gitt og ser veldig fram til å arbeide for Kunsthøgskolen. Kunst og kunstproduksjon er utsatt for press, men er også etterspurt i en verden som står overfor så komplekse utfordringer som vår gjør. Kunst har en unik evne til å gå inn i det dypt menneskelige og hjelper oss med å skape, forstå og være i verden.

Skjulhaug begynner i stillinga 1. august 2023.

Powered by Labrador CMS