Folk sitter på annethvert sete på denne T-banen. Bildet er tatt sist uke, etter at de nye reisereglene fra regjeringen trådte i kraft.
Folk sitter på annethvert sete på denne T-banen. Bildet er tatt sist uke, etter at de nye reisereglene fra regjeringen trådte i kraft.

Samferdselsbyråd Arild Hermstad frykter krise for buss, trikk og T-bane hvis folk dropper hjemmekontor

— Jeg skjønner godt at mange har lyst til å komme seg tilbake på kontoret, men vi har rett og slett i ikke plass til en full gjenåpning i kollektivtransporten, sier Arild Hermstad (MDG)

Publisert

Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) ber alle fortsette med hjemmekontor til sommerferien, skriver Dagbladet. Hermstad frykter en krise i kollektivtransporten dersom alle drar på jobb igjen.

— Hvis du må på jobb så bruk beina eller sykkel hvis du kan. Om man ikke kan ha hjemmekontor alle dager kan man bidra ved å ha det noen ganger i uka, eller passe på å reise utenom rush, sier MDG-politikeren til avisen.

Regjeringen kom med nye reiseregler for kollektivtransport 5. mai. I veilederen står det at transportselskapene må utarbeide rutiner for å hindre trengsel.

— Arbeidsgivere må legge til rette

Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG).
Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG).

For å ivareta tilstrekkelig avstand mellom reisende, bør maks 50 prosent av passasjerkapasiteten på transportmiddelet brukes.

Det anbefales videre at passasjerene sitter spredt, for eksempel på annethvert sete, med unntak for husstandsmedlemmer.

De nye reisereglene fra regjeringen gjør at det er begrenset kapasitet på kollektivtransport i Oslo.

— Vi som kommune gjør det vi kan for å avlaste kollektivnettet, blant annet ved at vi oppfordrer til fortsatt hjemmekontor og har differensierte oppmøtetider på 10-trinn og videregående skoler, men vi trenger at flere arbeidsgivere også bidrar ved å fortsatt legge til rette for hjemmekontor, sier Arild Hermstad til Dagbladet.