Arfan Bhatti har sagt i avhør i Pakistan at han snakket med terrorsiktede Zaniar Matapour kun fem dager før masseskytingen i Oslo i fjor.

Bhatti snakket med Matapour fem dager før masseskytingen i Oslo

Arfan Bhatti og Zaniar Matapour, begge siktet etter masseskytingen i Oslo i fjor, møttes ofte for å snakke om homofili som synd, ifølge Bhatti selv.

Publisert

Bhatti har fortalt i avhør i Pakistan at han snakket med Zaniar Matapour så sent som 20. juni, kun fem dager før masseskytingen mot utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo sentrum i fjor, opplyser kilder tett på etterforskningen i Pakistan til Aftenposten.

Han ble også direkte spurt om han hadde gitt Matapour i oppdrag å utføre terrorangrep i Norge, noe han avviste, ifølge avisen.

Bhatti bekreftet imidlertid at han ofte snakket med Matapour om «antimuslimske gjerninger» i Norge.

Ønsker utlevering

Siden midten av 2020 har de to hatt mer omfattende kontakt, og i 2021 møttes de ofte for å snakke om homofili og hvordan det var i ferd med å spre seg i Norge.

Bhatti er siktet for medvirkning til terrorhandling i forbindelse med masseskytingen 25. juni, og norsk politi ønsker å få ham utlevert fra Pakistan der han har oppholdt seg den siste tiden.

Selv hevder Arfan Bhatti at han først fikk vite om terrorangrepet på nyhetene. Han sier han kun er dratt inn i saken fordi han var venn med Matapour og hadde publisert et bilde av et regnbueflagg i brann på Facebook.

Powered by Labrador CMS