Ikaros Olofsson reiste fra Sverige for å være med i Pokemon VGC turneringen. Foto: Olav Helland

Pokemon Con samlet 1000 fans og spillinteresserte på Årvoll skole

– Det har vært lite søvn og mye jobb, men det er utrolig gledelig å se hvor fornøyde alle de besøkende er. Rundt 1000 personer var innom Pokemon Con forrige helg.

Publisert

Det er søndag under Pokemon Con på Årvoll skole. Lokalet er fylt med ivrige deltagere, barn, voksne, familier, besteforeldre med barnebarn, folk med sterk lidenskap for kortspillet Pokemon.

Flere stands er satt opp med folk som selger produktene sine. De selger kort, malerier, kosedyr, figurer og mye annet som de lager selv.

Jeanette-Helen Firveld fikk noen av de sjeldne Pokemon kortene sine signert av Mitsuhiro Artia. Foto: Olav Helland

En av disse er Lise Andersen (alias Drakosha Creations) som selger håndlagde terrarier (bur for reptiler). Noen figurer tar timer å lage, mens andre kan ta flere uker, basert på hva slags terreng hun vil fremstille: skog, vann, lava eller gress. Lise har interessert seg for Pokemon i 19 år, etter at en venninne introduserte henne til spillet.

– Messen er helt unik og finnes ikke noe annet sted i Europa. Mange frivillige jobber hardt for å få dette til, forteller Kristin Nyland Kjos, Con-ansvarlig.

Kristin Nyland Kjos er årets Con-ansvarlig. Foto: Olav Helland

Stor Pokemon-interesse

Kjos har vært en del av Con-crewet i flere år, etter at hun ble kjent med grunnleggeren, Michael Forbes, men i år er hennes første år som ansvarlig.

Ulike typer av konkurranser blir avholdt og premier delt ut. Høyttalerne spiller kjenningsmelodien til Pokemon-serien. En scene er satt opp til en auksjon. Et maleri på syre av Pikachu er etterspurt, og etter flere runder går den til over dobbelt så mye som originalprisen.

Tord Reklev møter Martin Risting i finalen av NM i Pokémon. Foto: Olav Helland

I Norge har Pokemon-messen blitt arrangert tre ganger og har vært vellykket fra første stund. Den første gangen kolliderte Pokemon Con med Desucon, en messe som omhandler japansk kultur, sci-fi og fantasy, og Arcon, som er en spillfestival. Det ble derfor hard konkurranse om deltagere, men Pokemon Con endte opp med dobbelt så mange besøkende som de forventet.

Les også: Anne Grete Preus får en gate eller plass oppkalt etter seg på Filipstad i Oslo

Dette ga de frivillige lysten til å fortsette både i 2018 og 2019. I år har de byttet lokale, fra Sagene samfunnshus til Årvoll skole. Messen trengte et større sted å være.

Tonje Petterson selger hjemmelagde kosedyr. Foto: Olav Helland

Japansk legende på besøk

– Jeg er interessert i Pokemon på grunn av nostalgien rundt det. Andre tiltrekkende sider er samleverdi på kortene, at pokemonuniverset stadig utvikler seg og det kommer nye Pokemon-figurer og regioner og at det fins masse ulike produkter, som spill, kortserier og leker. For ikke å glemme det gode miljøet der alle kan være seg selv! sier Con-ansvarlig Kjos.

Spesielt i år er besøket av Mitsuhiro Arita, illustratør for Pokemon. Han har holdt på i 20 år og designet mange av Pokemon-kortene. Han kommer hele veien fra Japan for å delta. Folk står i kø for å få sine kort signert av ham. Faktisk har det kommet flere fra utlandet til messen, bare for å se Arita.

Mitsuhiro Artia har jobbet som Pokemon-illustratør i over 20 år. I helgen kom han fra Japan til Oslo for å signere pokemonkort og andre samleobjekter. Foto: Olav Helland

Lite søvn, mye jobb, plenty av glede

– Vi kan takke en ildsjel i Pokemon-miljøet for at Arita kom på besøk. Nas AH dro til Comic Con i Dubai tidligere i år og møtte Arita, ifølge Kjos.

Nas AH er glad for å være til stede. – Jeg har vært interessert i Pokemon siden 1997, men har kun vært aktiv de siste sju årene. For meg, som er en samler, så spiller nostalgi en stor rolle. Jeg prøver å minske gapet mellom samlere og spillere og vil at enda flere skal komme til neste år. Jeg er glad for at Arita kom på besøk. Han gir så mye til Pokemon, sier Nas.

– Det har vært lite søvn og mye jobb, men det er utrolig gledelig å se hvor fornøyde de besøkende er. Rundt 1000 mennesker har vært innom denne helgen, sier Kristin Nyland Kjos.

Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Pokemon Con
Powered by Labrador CMS