Hjørnegården i Vogts gate 45 var innhyllet i plastpresenning rundt fasadestillaset som løsnet i kraftig vind onsdag ettermiddag.

Stillas i Vogts gate 45 løsnet fra veggen på grunn av kraftig vind

Kraftige vindkast skapte en farlig situasjon for fotgjengere, trikk og annen trafikk, da et fem-etasjers stillas rev seg løs fra fasaden på en bygård på Torshov onsdag ettermiddag.

Publisert

Arbeidstilsynet ble koplet inn for å undersøke hendelsen og ansvarsforholdene rundt ulykken, som lett kunne endt med alvorlige skader i for både mennesker biler og andre forbipasserende i Vogts gate tidligere idag.

Sperret gatene i flere timer

Vogts gate er en av Torshovs mest trafikkerte gater, og en av av hovedgatene for trikk i byen. Onsdag formiddag var vindkastene så kraftige i byen, at de rett og slett fikk tak i stillaset langs bygården i Vogts gate.

Vinden kom på innsiden av presenningen, som ble fylt som et seil og rev løs festene i fasaden på gården i Vogts gate 45. Politi og brannvesen kom var til stede rundt klokken 13:15, og sperret av fra Omsens gate og over Vogts gate til et stykke inn i Torshovgata og Bentsebrugata på andre siden.

Trikkens kjøreledninger ble utkoplet, og området var sperret i tre timer fram til cirka. 16:30, opplyser politiet.

Fikk avverget den akutte faren

Mannskaper fra brannvesenet løste det akutte problemet, meldte Oslopolitiet på twitter, men måtte jobbe i et par timer for å skjære fra hverandre, demontere og ta ned den store stillasriggen. Den ble etterpå ble sikret av av ansatte i stillasfirmaet LD Eiendom. Firmaet står for rehabilitering og reparasjoner på fasaden til gården, som huser boligsameie, en kafé og en kiosk.

Vårt Oslo snakket noen timer etter ulykken med daglig leder i LD Eiendom, Lasse Eriksen.

Fasadestillaset stod i fare for å falle ned i sterkt trafikkerte Vogts gate og gatene rundt, og skapte store trafikale problemer i flere timer i ettermiddag. Ved 17:30-tiden var arbeidet med å sikre stillasriggen og rydde opp i området i ferd med å bli avsluttet.

— Det ser ut til at to sikringsbolter øverst i riggen er revet løs fra veggen på grunn av den sterke vinden. Vi har sikret og ryddet plassen, kontrollert og ettergått alle sider av hendelsen med lykt og lupe, for å finne ut hva som førte til at stillaset løsnet. Vi hadde festet det på forsvarlig vis, etter de standarder som gjelder, forteller Eriksen, som medgir at det så skummelt ut før situasjonen kom under kontroll.

Heldigvis ingen på stillaset da det løsnet

— Riggen hang fast i veggen hele tiden, men det så skummelt ut og vinden fikk plastduken til å blafre kraftig.

Firmaet vil i morgen i samarbeid med Arbeidstilsynet fortsette arbeidet med å kartlegge hendelsen.

— Arbeidene på gården var meldt inn til Arbeidstilsynet på forhånd, og de ble umiddelbart varslet om det inntrufne . Ingen ansatte oppholdt seg på riggen da den løsnet, men holdt på med oppgaver i bakgården og på innsiden av bygningen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS