Oslo-mannen fikk utbetalt pengene i en periode på 13 måneder, fra oktober 2016 til november 2017. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo-mannen fikk utbetalt pengene i en periode på 13 måneder, fra oktober 2016 til november 2017. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nav utbetalte penger til Oslo-mann på rømmen fra fengsel

En mann fra Oslo i 30-årene er tiltalt for å ha lurt til seg arbeidsavklaringspenger fra Nav mens han skulle sone en bedrageridom i Hedmarken fengsel.

Publisert

Politiet mener mannen lurte Nav til å tro at han var løslatt fra fengsel. Mannen fikk utbetalt litt over 180.000 kroner i arbeidsavklaringspenger mens han var på tjuvperm, skriver NRK.

— Han hadde ikke permisjon da han fikk penger. Han var på tjuvperm. Han returnerte ikke fra permisjon og var i en lengre periode på rømmen. Det var i denne perioden han mottok pengene, sier mannens forsvarer Vegard Aaløkken til NRK.

268 anmeldt for trygdemisbruk

Oslo-mannen fikk utbetalt pengene i en periode på 13 måneder, fra oktober 2016 til november 2017.

Ifølge tiltalen forfalsket mannen et dokument som overbeviste Nav om at han var ferdig sonet og dermed en fri mann.

— Politiet mottok en anmeldelse fra Kriminalomsorgen, etter at Nav hadde kontaktet fengselet med noen spørsmål rundt løslatelsen, sier politiadvokat Line BorgenOslo politidistrikt til NRK.

Nav ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK og henviser til politiet. I 2018 ble 268 anmeldt for misbruk av arbeidsavklaringspenger.

Powered by Labrador CMS