Denne glade Tesla-eieren fra Oslo vest har allerede skaffet seg aluminiumstrekk på førersetet. 'Vi trenger ikke på passasjersetet, der skal kona sitte', sier han.
Denne glade Tesla-eieren fra Oslo vest har allerede skaffet seg aluminiumstrekk på førersetet. "Vi trenger ikke på passasjersetet, der skal kona sitte", sier han.

Obs til elbileiere i Oslo! Elbilen din kan svekke potensen

APRILSNARR!! Ny svensk rapport viser sammenheng mellom elbil-eiere og dårlig potens og sædkvalitet. Det anbefales at menn i elbilhovedstaden dekker til setet med aluminiumsfolie.

Publisert

Menn bør ikke kjøre elbil. Det er konklusjonen i en forskningsrapport fra Strålsäkerhetsmyndigheten i Sverige, som VårtOslo har fått tilgang til. Rapporten viser en klar sammenheng mellom elbil-eiere og dårlig potens og sædkvalitet.

Rapporten ble laget som en følge av det lave fødselstallet i Skandinavia, noe statsminister Erna Solberg har uttrykt bekymring over.

Bekymring over lave fødselstall

– Siden det er så mange elbiler i Norge var det naturlig å starte undersøkelsene der, sier Strålsäkerhetsmyndighetens Marianne Kölhman. Köhlman har ledet arbeidet med rapporten. Det har tatt nær to år å utarbeide rapporten.

– Hadde jeg vært en mann i produktiv alder, ville jeg ikke satt meg bak rattet på en elbil, men heller satset på en diesel- eller bensinbil, sier Köhlman.

Strålsäkerhetsmyndigheten ligger under det svenske Miljødepartementet.

Dette kan komme som et skudd for baugen for Norge som satset mange milliarder på utslippsfrie elbiler.

Ifølge den nye undersøkelsen er dieselbilen bedre for mannens potens.
Ifølge den nye undersøkelsen er dieselbilen bedre for mannens potens.

Setetrekk i aluminium er i handelen

Men nå er ikke bildet helt svart. Rapporten fremmer noen forslag om hvordan å beskytte seg inntil bilindustrien finner permanente løsninger. En er å legge aluminiumsfolie i setene. I hvert fall der det skal sitte en mann eller gutt. Prøver som er gjort i regi av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet viser at dette reduserer strålingen betraktelig.

Produksjonen av setetrekk i aluminiumsfolie er allerede i gang, og disse er å få kjøpt hos Biltema. Det er ventet at andre forhandlere av bilrekvisita vil følge etter ganske raskt.

Det er bilene med kraftigst motor, som de raskeste Tesla-modellene som er verstingene. I følge Köhlman blir strålingen større jo kraftigere motoren er.

– Dekker man til med aluminiumsfolie, skjermer det mot stråling fra batteriene, sier den svenske forskeren.

Hemmelighetskremmeri

Nyheten har selvsagt slått ned som en bombe i bilindustrien – derfor prøver de så godt som mulig å holde det hemmelig.

Tall fra bransjen viser at det aldri har blitt solgt flere biler i Norge i løpet av en måned enn i desember 2020. Hele to tredjedeler av disse, 66,7 prosent, var elbiler. Det er suveren ny rekord.

Det ble registrert 20.574 nye personbiler (82,8 prosent flere enn i desember 2019). Den mest solgte bilen i 2020 ble Audi e-Tron, foran Tesla Model 3.

Det var ved å sammenligne elbilsalget og salget på Viagra, samt andre midler mot erektil dysfunksjon, at forskerne kom på sporet av sammenhengen.

Nybilsalget setter stadig nye rekorder, og de fleste nye biler er elbiler
Nybilsalget setter stadig nye rekorder, og de fleste nye biler er elbiler

Det har vist seg umulig å få kommentarer til undersøkelsene fra norske myndigheter. Vi har forsøkt å få en kommentar fra statsminister Erna Solberg, men hun vil ikke uttale seg om en rapport som er hemmeligstemplet. Heller ikke på byråds- eller etatsnivå i Oslo har det vært mulig å få ansvarlige i tale i påsken.

Powered by Labrador CMS