Kris Riise. Foto: Elisar Sayegh
Kris Riise. Foto: Elisar Sayegh

Torshov-gutten Kris Riise gjør storsuksess med app til Pokemon GO

Publisert

Riise har i en alder av 28 år klart å gjøre forretning ut av sin digitale hobby. Firmaet hans spesialiserer seg på apper, og han oppfordrer norske ungdommer til å realisere sine drømmer.

Kris Riise bor på Torshov i Oslo, og har alltid vært fan av teknologi, spill og hardware. Han jobbet først for appbyrået Shortcut, der han lærte seg teknologien og kunsten bak det å lage en app. Så lagde han sin egen.

Lastet ned av over 20 000 nordmenn

For litt over ett år siden ble Pokemon GO! lansert. Appen, som går ut på å gå rundt i byen og fange pokemons, tok verden med storm.

Tre uker etter lanserte Riise sin app, Beacon GO – en app som hjelper deg å finne ut hvor de forskjellige pokemonene er.

— Jeg lagde appen fordi jeg ville finne dem, og så tenkte jeg at det er helt sikkert flere der ute som hadde likt å bruke den appen, sier Riise.

Og han hadde helt rett. Beacon GO har blitt lastet ned av mer enn 20 000 nordmenn, og enda flere i blant annet USA. Per i dag omsetter appen for 50 000 kroner i måneden.

— Det er viktig å tenke at hvis du har pønsket på ideen, så er det helt sikkert en annen som også har tenkt på den. Det er bare å starte, finn et behov eller et problem som du, og andre, har, og finn en løsning. Det er viktig å ha sulten og ambisjonen, sier Riise.

Riise har laget appen Beacon GO. Foto: Elisar Sayegh
Riise har laget appen Beacon GO. Foto: Elisar Sayegh

Satser på enda en app

Nå har Riise vendt fokuset på markedsføring og bistand. Han har fått med seg en IOS-utvikler og en back-end-utvikler.

— Akkurat nå har vi et nytt prosjekt i fokus, i samarbeid med Kolonial.no i Norge og Mat.se i Sverige. Vi satser på en ny app som heter Tikky, som går ut på varelevering, helt inn i hjemmet ditt, helt inn i kjøleskapet, sånn at du slipper husarrest!

Riise forklarer videre, etter å ha sett at undertegnede ble litt skremt over tanken på fremmede hjemme hos seg, at dette selvsagt er helt trygt. Man bytter nemlig ut den vanlige låsen med en digitalnøkkel, som bare gir sjåføren som leverer varene en tidsbegrenset nøkkel til låsen, som slettes rett etter at leveransen er utført.

Riise vil vise at det er mulig å følge drømmene sine. oto: Elisar Sayegh
Riise vil vise at det er mulig å følge drømmene sine. oto: Elisar Sayegh

Vil motivere og oppfordre unge

Tikky er enda god idé for noe folk trenger.

— Dette er en app som vi gleder oss veldig til. Vi lever i en verden hvor det er så mye vi må rekke og alt er så hektisk. Tenk så befriende at man slipper å vente hjemme på leveransen, men heller kan gjøre andre ting, mens man får en trygg leveranse helt inn i kjøleskapet.

Riise håper han kan motivere andre med sine erfaringer, og ønsker å oppfordre flere unge til å realisere idéene sine via digitale kanaler.