Influensasesongen nærmer seg. Fastlegen er, som vanlig, en mulighet, men flere tar nå vaksinen på et apotek.
Influensasesongen nærmer seg. Fastlegen er, som vanlig, en mulighet, men flere tar nå vaksinen på et apotek.

Skal du ta influensavaksine? Det er billigere hos fastlegen enn på apoteket

Etter to år med gratis influensavaksine, må du punge ut igjen i år. Mange tenker at det enkleste er å ta vaksinen på et apotek. Kanskje tenker du også det er billigst. Se oversikten her.

Publisert

En liten kartlegging VårtOslo har foretatt, viser at prisene hos fastlegen varierer fra 250 til 381 kroner. De fleste tar 300 kroner. På apotek må du ut med 399 kroner.

Noen legesentre har mulighet for drop in eller faste tider for vaksinering, ofte kun en kort periode i løpet av dagen. På de fleste legesentre må du likevel avtale time. Det slipper du på apotek, hvor det bare er å komme innom når det passer.

Her er et lite utvalg av legesentre og priser på vaksinering:

  • Holberg plads legesenter, kr 350

  • Markveien legesenter: kr 300

  • Majorstuen legesenter: kr 300

  • St. Olav medisinske: Kr 250

  • Bjølsen legesenter, kr 350

  • Ensjø legesenter: kr 381

Mange flere med vaksine

Hos apotekene Vitus apotek, Apotek1 og Ditt apotek koster vaksinering 399 kroner. Men med resept fra legen din, slipper du unna med 299 kroner. Du kan både velge drop in og avtale time. Om du ikke kan eller vil gå ut av heimen, tilbyr Hjemmelegene deg vaksine til kr 790.

På de to årene hvor man kunne få gratis vaksine har man, ifølge Folkehelseinstituttet, sett en kraftig økning i vaksinasjonsdekningen. Mange som tidligere ikke tok seg råd til det, ble vaksinert.

Influensaviruset kan forårsake alvorlig sykdom. Ifølge Folkehelseinstituttet har flere år med overvåkingsdata vist at høy alder og noen sykdomstilstander er overrepresentert blant alvorlig influensasyke. Dette er bakgrunnen for at blant annet personer over 65 år, gravide og personer med noen kroniske sykdommer anbefales årlig influensavaksine.

Powered by Labrador CMS