Over 50 elever og lærere ved Apalløkka skole i Oslo er smittet av koronaviruset.
Over 50 elever og lærere ved Apalløkka skole i Oslo er smittet av koronaviruset.

Over 50 koronatilfeller på Apalløkka skole på Ammerud – skolen holder stengt

Apalløkka skole på Ammerud i Groruddalen innfører hjemmeskole ut neste uke etter at over 50 elever og lærere ved ungdomsskolen har fått påvist koronasmitte.

Publisert

14 av 15 klasser er satt i karantene, skriver skolen.

Skolens rektor Elisabeth Dullum opplyser til NRK at de ikke er kjent med årsaken til smitteutbruddet og legger til at få personer har symptomer.

– Det har sannsynlig foregått asymptomatisk smitte, sier Dullum til VG.

Smitten ved skolen ble først kjent mandag og tirsdag forrige uke. Skolen ble dermed stengt onsdag 18. november, ifølge NRK. Den vil holde stengt til og med fredag 4. desember. Alle klassene vil fram til da få hjemmeundervisning.

Smittede lærer underviser

– Vi har hjemmeskole hver dag der hver time følges. Det er faktisk slik at ansatte som er smittet, også driver undervisning, sier rektoren til rikskringkasteren.

Skolen har ifølge hjemmesidene over 400 elever og 40 lærere fordelt på 8. til 10. trinn.

Skolen ligger nordvest på Ammerud i bydel Grorud, en bydel som har vært hardt rammet de siste ukene. De siste 14 dagene er 201 personer i bydelen smittet. Det gir et smittetrykk på 735,4 per 100.000, det høyeste i kommunen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.