Emma Kjäll på vei til jobb med lille Bodil. Begge gledet seg til jobben på Heim på St Hanshaugen. Foto: Sara Louise Svendsen
Emma Kjäll på vei til jobb med lille Bodil. Begge gledet seg til jobben på Heim på St Hanshaugen. Foto: Sara Louise Svendsen

Til disse 37 serveringsstedene i Oslo kan du ta med hunden din inn

Dersom du skal ut på byen i Oslo og få deg noe å spise eller drikke, vil svært mange serveringssteder si at du er velkommen, men ikke med hunden din. Her er en oversikt over 37 utesteder hvor du kan gå ut med hund.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke enkelt å være hundeeier i Oslo og finne et sted å spise eller drikke med ens pelskledde venn. I beste fall kan du av og til få med hunden på uteserveringen.

Da Truls Gulowsen skulle ut og spise med kjæresten og hunden deres, ringte han rundt til en rekke spisesteder for å høre om hunden, Bill, kunne bli med inn i varmen. Samtlige steder sa nei, og det ble ikke noen tur på byen den kvelden.

– Ingen kunne heller tipse oss om andre steder vi kunne oppsøke med hunden. Kun uteserveringer. Det virker ikke som om spisesteder for folk med hund er et tema i Oslo, og det kjentes både overraskende og litt kjipt. Muligens er det mer vanlig å la hundene være alene hjemme i Norge enn i Sverige? sier Gulowsen.

Truls Gulowsen med hunden Bill. Ute på byen i Oslo er ikke hunden særlig velkommen. Foto: Privat
Truls Gulowsen med hunden Bill. Ute på byen i Oslo er ikke hunden særlig velkommen. Foto: Privat

Mer hundevennlig i Stockholm

Han mener det er langt høyere bevissthet om det å ta med hund på byen i Stockholm enn i Oslo.

– Mange steder i Stockholm reklamerer med hundevennlig kafé og restaurant, og en bekjent der hadde en liste med mer enn 600 steder som tar imot hund, forteller han.

Emma Kjäll driver restauranten Heim på St. Hanshaugen. Hun har selv en liten hårete venn, Bodil, med seg på kontoret inne. Men på Heim er det ikke tillatt med kjæledyr, med unntak av førerhunder.

– Hunder kan få lov til å være på uteplassen ved restauranten, sier hun.

Dette sier Mattilsynet

Ifølge Kjäll anbefaler Mattilsynet at ordinære hunder ikke skal ha tilgang til spisestedet, siden det er fare for mattryggheten. Det kan virke som hun tolker Mattilsynets anbefalinger litt strengt.

For det Mattilsynet sier er at kjæledyr i utgangspunktet har adgang til kaféer, restauranter, kaffebarer, puber og sportstuer, så lenge det ikke er fare for mattryggheten. Samtidig har serveringsstedene også lov til å nekte kjæledyr av andre grunner.

For nyttedyr, som blindehunder, gjelder andre regler. Her sier næringsmiddelhygieneforskriften: «Nyttehunder kan medbringes i de områdene hvor kunder ordinært har adgang».

Får ikke komme inn

Baker Hansen i Schultz gate, har gjest Liv Brita Malnes med seg sin gode venn, den fornøyde hunden Anton. Heller ikke her aksepterer de hunder inne, siden noen i personalet er allergiske.

Hundene får lov til å stå på uteplassen. Det gjelder også Anton.

Anton må vente utenfor Baker Hansen, og blir veldig glad når matmor Liv henter ham. Foto: Sara Louise Svendsen
Anton må vente utenfor Baker Hansen, og blir veldig glad når matmor Liv henter ham. Foto: Sara Louise Svendsen

Hunder er velkomne

Kafe Naustet, som ligger på Salt på Langkaia, står Antonio Karumadasa i kassen. – Alle hundeeiere er velkomne med hunden her, så lenge det ikke er noen allergikere til stede, sier han.

Karumadasa legger til at de nesten hver dag får besøk av hunder, og det er helt vanlig å se hunder inne på kafeen.

Et annet sted som også tar hunder inn i varmen er puben og bryggeriet Siste sang, i Grønlandsleiret.

– Det er bare koselig med besøk av hunder i arbeidstiden, sier bartender Martin Eliot. Han er klar over at mange steder nekter hunder adgang. Derfor synes han det er fint at kundene tar med hunden sin, så lenge hundene holder seg rolige.

– Noen ganger kan det oppstå krangler mellom hundene, men stort sett gjør det ikke noe at hundene er med eieren, sier Eliot.

Martin Eliot, bartender på siste Sang i Grønlandsleiret, ønsker hunder velkommen. Foto: Sara Louise Svendsen
Martin Eliot, bartender på siste Sang i Grønlandsleiret, ønsker hunder velkommen. Foto: Sara Louise Svendsen
Antonio Karumadasa står i kassen på Café Naustet på Salt. Her kan hunder være med eieren. Foto: Sara Louise Svendsen
Antonio Karumadasa står i kassen på Café Naustet på Salt. Her kan hunder være med eieren. Foto: Sara Louise Svendsen

Hundevennlige serveringsteder

Her er oversikt over 37 utesteder som tar imot hunder i Oslo. Listen er laget av Mona Hovland Jakobsen, Stine Nygaard og labradoren Garbo, som sammen driver nettstedet «Hund i Oslo». De oppdaterer listen fortløpende. De tar gjerne imot tips om flere hundevennlige serveringssteder.

Gamlebyen & Grønland

 • Grønland bryggeri. Grønlandsleiret 27. Flott bar som også serverer lett mat.
 • Siste sang. Grønlandsleiret 27. Svært hundevennlig. «Der er de ikke bare hundevennlige, de blir skikkelig glade om man tar med bikkja. Bartenderne kommer bort og koser med dem. Prima opplegg», skriver en hundeeier.
 • Godt Håb. Grønland 18.
 • No 53. Schweigaards gate 53A. Ofte konserter og bråk på kveldene og ikke egnet for hund, men på dagtid er det stort sett rolig.

Sentrum

 • Pronto Di Olivia. På Oslo Sentralbanestasjon er det et område ved «bardisken» (ikke inne i restauranten) hvor du kan spise pizza med hund.
 • YO Sushi. Oslo Sentralbanestasjon. I barområdet er det en slags serveringsdisk med krakker hvor du kan sitte med hund.
 • Kafé Naustet på Salt. Her kan du få skikkelige norske vafler med brunost, bakevarer, kaffe og drikke. Og ta med hunden.
 • Burns (pub), Olav Vs gate 1.
 • Sanoma (Tjuvholmen). Olav Selvaags plass 1. Hunder er varmt velkomne i barområdet.
 • RØØR. Rosenkrantz’ gate 4.
 • =Kaffe. Akersgata 32.
 • Feber. Youngstorget 6.

Grünerløkka, sentrum Øst

 • Prindsens hage. Storgata 36. Inngang via port i Storgata eller via port i Christian Krohgs gate. Hunder er veldig velkomne 🙂
 • Teddy´s Soft Bar. Brugata 3A.
 • Bar Boca. Thorvald Meyers Gate 30.
 • Café retrolykke. Markveien 35
 • Brus bar. Osterhaus gate 11.
 • Peloton. Torggata 35. Peloton er en sykkelinspirert bar med gourmetpizza. Hundeområdet er i vinduet eller på sofaen nærmest inngangsdøra.
 • Hytta bar. Thorvald Meyers gate 70.
 • Tamara café. Toftes Gate 50A
 • Internasjonalen. Youngstorget 2A. Sagnomsust bar hvor de firbeinte er velkommen.
 • BD57 (BrewDog 57). Markveien 57. Bertil var sååå fornøyd med å være der, skriver en hundeeier.
 • Supreme Roastworks (kaffebar) i Birkelunden, Thorvald Meyers gate 18.
 • Blå. Brenneriveien 9C. Blå skriver: På uteserveringen som er åpent fra påsketider til sen høst er alle vovser velkommen. En kan også ta med hund inn på rolige arrangementer året rundt.  Vi har for øvrig matservering ute i sommersesongen, men utenom det er det lov å ta med egen mat. Ellers øl og vin og drinker i baren!

Oslo vest & Majorstua, Bislett

Torshovtraktene

Tøyen, Kampen & Vålerenga

 • Glasnost, Tøyen Torg. Bar som serverer litt av hvert. Veldig hyggelig betjening som setter frem vann til hunden.
 • Tøyen startup village, på Tøyen Torg (Hagegata 22). Her serveres kaffe og god frokost.
 • Enga (på Vålerenga). Vålerenggata 5. En relativt brun, men rolig Pub. Der kan hunden ligge i sofaen så lenge du har et pledd eller en jakke den kan ligge på.

PS: Det er blitt lagt til noen flere steder etter at saken ble publisert, basert på tips fra våre lesere.