Rune Berglund Steen (til v.) sluttet på svært kort varsel i fjor høst. I mai sluttet også etterfølgeren Linda Tinuke Strandmyr, etter bare fire måneder i jobben.

Plutselige lederskifter ved Antirasistisk Senter: – Arbeidsmiljøet er krevende

Forrige leder ved Antirasistisk Senter sluttet så å si på dagen. I mai sluttet også hans etterfølger, på svært kort varsel. – Lederjobben var kanskje ikke den hun så for seg, sier styreleder Manuela Ramin-Osmundsen.

Publisert

Forrige leder ved Antirasistisk Senter sluttet så å si på dagen. I mai sluttet også hans etterfølger, på svært kort varsel.

– Lederjobben var kanskje ikke den hun så for seg, sier styreleder Manuela Ramin-Osmundsen.

Etter å ha vært leder ved Antirasistisk Senter i åtte år, sluttet Rune Berglund Steen med svært kort varsel i fjor høst. I mai sluttet også etterfølgeren Linda Tinuke Strandmyr, etter bare fire måneder i jobben.

– Ikke det hun så for seg

Ifølge styreleder ved senteret, Manuela Ramin-Osmundsen sluttet Berglund Steen av personlige grunner. Det gjelder også Linda Tinuke Strandmyr, oppgir hun.

Manuela Ramin-Osmundse er styreleder ved Antirasistisk Senter.

– Lederjobben var kanskje ikke den hun så for seg, og av og til skjer dette. Du planlegger for et lederskap, men så blir det ikke helt som du hadde tenkt. Jeg kan ikke si noe mer om hva de personlige grunnene er til at de sluttet.

– Krevende arbeidsmiljø

– Hvordan er arbeidsmiljøet i Antirasistisk Senter?

– Arbeidsmiljøet er krevende og vi har en del utfordringer, som fungerende daglig leder håndterer. Vi jobber med disse på en god og langsiktig måte.

– Hva er det Antirasistisk Senter prioriterer å jobbe med for tiden?

– Vi jobber etter en strategi som styret har vedtatt og leverer på. Vi skal drive et godt antirasistisk arbeid og bygge en organisasjon med gode strukturer.

– Hva vil det si for Antirasistisk Senter å drive godt antirasistisk arbeid?

– Jeg føler ikke det så naturlig å utbrodere vår strategi. Vi skal være en tydelig samfunnsaktør. Vi har et formål som vi skal jobbe etter. Strategien ligger på nettet.

Tidligere nestleder Hatem Ben Mansour tar over som fungerende leder ved Antirasistisk senter.

Ny fungerende leder

– Hva skjer nå?

– Tidligere nestleder Hatem Ben Mansour fungerer som leder i en periode fremover. Han ble i sin tid ansatt etter en grundig rekrutteringsprosess. Styret vil diskutere hva vi gjør med ledersituasjonen, inkludert når stillingen skal lyses ut.

Tidligere leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen jobber i dag som pressesjef i organisasjonen Voksne for Barn. Han ønsker ikke kommentere sin lederavgang. Det gjør heller ikke Linda Tinuke Strandmyr.

Powered by Labrador CMS