Rune Berglund Steen er leder i Antirasistisk Senter. Her er han fotografert i 2019 under en lysmarkering i forbindelse med drapet på Johanne Zhangjia Ihle-Hansen og andre som har blitt ofre for rasistisk motiverte drap.

Antirasistisk Senter vil ha slutt på voldelige demonstrasjoner

Antirasistisk Senter og leder Rune Berglund Steen vil samle organisasjoner og partier på venstresida til fredelige demonstrasjoner mot Sian.

Publisert

I et intervju med Klassekampen vil han ikke rette direkte kritikk mot det anonyme nettverket Oslo mot rasisme, som organiserte demonstrasjonen mot Stopp islamiseringen av Norge (Sian) foran Stortinget i helgen.

Steen mener i stedet at han og andre burde ha tatt initiativ tidligere.

– Vi har forsømt oss, vedgår han.

Samler antirasister

Lederen for Antirasistisk Senter ønsker store, men kontrollerte markeringer.

– Vi må gjøre alt vi kan for å unngå at det utarter til vold, sier Rune Berglund Steen.

Senteret har tatt initiativ til et møte neste onsdag der partier og organisasjoner er invitert for å diskutere veien videre, skriver Klassekampen.

Motdemonstrasjon mot Sians markering i Oslo i helgen. Politiet valgte å avbryte arrangementet på grunn av fare for liv og helse.

Avbrøt markeringen

29 demonstranter ble satt i arresten i forbindelse motmarkeringen mot Sians «krenkefest». Blant annet ble Sian-profilen Fanny Bråten angrepet etter at hun rev i stykker og spyttet på sider fra Koranen.

Politiets innsatsleder Torgeir Brenden opplyste til TV 2 at politiet så seg nødt til å avbryte markeringen av fare for liv og helse.

– Det begynte å komme relativt mye kasting av stein, jernstenger og andre farlige gjenstander mot politiet, og også av fare for å eskalere situasjonen ytterligere, valgte vi da å avslutte markeringen nå, sa innsatslederen.

Powered by Labrador CMS