Hans-Sverre-Sjøvold får seks nye år som sjef for Oslo-politiet. Foto: Politidirektoratet / Flickr
Hans-Sverre-Sjøvold får seks nye år som sjef for Oslo-politiet. Foto: Politidirektoratet / Flickr

Hans Sverre Sjøvold (60) fortsetter som politimester i Oslo

Dagens politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, fikk i går forlenget tilliten som politimester i Oslo for seks nye år. Det var regjeringen som åremålsutnevnte politimesteren i Oslo politidistrikt.

Publisert

«Hasse» var en klar favoritt til å få jobben. Av de fem søkerne på jobben, var Sjøvold den eneste reelle kandidaten.

Hans Sverre Sjøvold har både politi- og juristutdanning. Fra 2005 til 2010 var han rektor ved politihøgskolen. Senere rykket han opp til ekspedisjonssjef og sjef for Justis- og politidepartementets politiavdeling. Der ble han tildelt jobben å finne ny politimester i Oslo. Det endte med at han tok jobben selv. Han tok da, i 2012, over etter Anstein Gjengedal.

Tjener 1,5 millioner

Sjefen for Oslo politidistrikt har også et nasjonalt ansvar for spesialavdelinger som beredskapstroppen, Den kongelige eskorten, bombegruppen og helikoptertjenesten. For den jobben får Sjøvold en lønn på hele 1.556.480 kroner.

– Når Hans Sverre Sjøvold fortsetter som politimester i Oslo, sikrer vi kontinuitet i endringsarbeidet. Jeg er derfor glad for at han fortsetter å lede politidistriktet på den gode måten han har gjort frem til nå, sier justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara.

Powered by Labrador CMS