Annonsørinnhold

Sunne kostholdsråd for regelmessig trening

Mange har en idé om hvordan vi kan leve sunnere, og for mange betyr det regelmessig trening og mosjon - men, det er faktisk så mye mer enn det som skal til.

Publisert

Å ville leve et sunt og friskt liv er noe de fleste streber etter, men for flere av oss kan dette være vanskelig.

I denne artikkelen kan du lese om noen enkle råd og tips til hvordan du kan skape en enda sunnere livsstil i kombinasjon med regelmessig trening.

Spis god mat med regelmessig mosjon

Det er ingen hemmelighet at kosthold spiller en stor rolle for helsen vår, men visste du at det kan ha en direkte effekt på treningen din? Du skal nemlig ikke undervurdere viktigheten av å spise sunn mat når du har et aktivt liv. Det kan imidlertid være lettere sagt enn gjort, og for noen er det vanskelig å lage en rask middag som også er sunn.

Hvis du, i likhet med mange andre nordmenn, også sliter med å få deg sunne og næringsrike middager, bør du sjekke ut matkassene fra HelloFresh. Med HelloFresh får du matkasser spekket med ferske ingredienser og nye, spennende oppskrifter på sunne måltider, levert direkte på døren - hver uke.

Slik kan du enkelt lage en rask middag med ferske råvarer, som i tillegg er sunn og gagner treningen din, helt uten å skulle stå for noe annet enn matlagingen i seg selv. Du slipper for å selv skulle komme opp med sunne middagsideer, planlegge og handle inn, noe som kommer godt med i en travel hverdag hvor du også vil romme regelmessig trening og mosjon.

Hold styr på fruktinntaket ditt

De fleste av oss vet allerede hvor viktig det er med et sunt og balansert kosthold, men det er faktisk også veldig viktig at vi får i oss nok frukt, bær og grønnsaker. Derfor anbefaler helsemyndighetene at vi alle spiser minst fem porsjoner med frukt, bær og grønnsaker om dagen, også kjent som "5 om dagen".

Når du spiser de fem anbefalte porsjonene med frukt, bær og grønnsaker hver dag, kan du lettere balansere blodsukkernivået, og på den måten er det lettere å unngå søtsaker i løpet av dagen. Når blodsukkeret ditt blir ustabilt, er du nemlig mer sannsynlig til å treffe usunne valg på matfronten.

Ved å sørge for å spise regelmessige måltider i løpet av dagen, blir det lettere for deg å holde fast i den sunne livsstilen. Med fire til seks mindre måltider om dagen, som alle inneholder noen former for frukt, bær og grønnsaker, i stedet for to til tre store måltider, kan du enkelt få de sunne matvanene på rett kjøl.

Følg de offisielle kostrådene

Det er mange meninger om hva du skal spise hvis du vil spise sunt, og det kan være vanskelig å finne rundt i jungelen av kostråd og smarte dietter. Det er imidlertid ikke alle kostråd som er like gode eller verdifulle, og på nettet kan alle og enhver utgi seg for å være ernæringsfysiolog eller ekspert i sunn kost.

Derfor er en god tommelfingerregel å holde deg til de offisielle kostrådene fra Helsedirektoratet, hvis du skulle bli i tvil. På denne måten kan du være sikker på at du får rette kost, og at du ikke spiser på en måte som gjør mer skade enn gagn.

Med alle disse tipsene blir det lettere å leve et sunt liv med trening og kosthold som høyeste prioritet. Du kan enkelt følge våre råd ved å innlemme en sunn matkasse til middag, og samtidig huske å inkludere frukt og grønnsaker til frokost og lunsj.

Powered by Labrador CMS