Randi Stene er ansatt som ny operasjef ved Den Norske Opera & Ballett. Hun starter i stillingen 1. august. Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett / NTB scanpix

Verdenskjent operasanger blir ny operasjef

Randi Stene (56) er ansatt som ny operasjef i Den Norske Opera og Ballett fra 1. august 2020. Samtidig forlenges Ingrid Lorentzens åremål som ballettsjef.

Publisert

Et enstemmig styre vedtok ansettelsen av Stene som sjef for Nasjonaloperaen.

– Med Randi Stene får vi en ambisiøs, klok og samlende leder som vil kunne løfte utviklingen av Nasjonaloperaen videre sammen med våre dyktige medarbeidere, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.

Ballettsjefen fornyer

Han er også glad for at Ingrid Lorentzen har takket ja til en ny åremålsperiode.

– Hun har bidratt til å styrke både dansekunstens posisjon i Norge og Nasjonalballettens anerkjennelse internasjonalt, sier Bergkastet.

Operaen i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stene gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb. Målet er å skape opera på et høyt internasjonalt nivå, som når ut til og treffer mange, sier hun.

Opptrådt over hele verden

Mezzosopran Randi Stene har opptrådt ved anerkjente operahus og konsertsaler over hele verden. Hun er i dag ansatt ved Norges musikkhøgskole som professor i sang og ved Trondheim Symfoniorkester & Opera som operasjef.

Før hun inntar sjefsstolen i Operaen i Oslo, inntar hun scenen i samme hus. Hun synger nemlig rollen som Larina i Tsjajkovskijs Eugen Onegin, som har premiere på Hovedscenen 15. februar.

Stene overtar for Annilese Miskimmon, som i oktober ble utnevnt til stillingen som Artistic Director ved English National Opera (ENO).

Powered by Labrador CMS