Annie Woodward på konsert i Buenos Aires i 2017. Foto: Privat

Oslo-jenta Annie Woodward er finalist i verdens største sangskriverkonkurranse

Med sin unike, rå stemme og poetiske tekster har Annie Woodward (25) klart å synge seg fram til en finaleplass i en verdenskjent sangskriverkonkurranse.

International Songwriting Competition er en årlig sangkonkurranse, hvor målet er å gi muligheten til både uetablerte og etablerte sangskrivere å få sangen deres hørt av innflytelsesrike profesjonelle i musikkbransjen.

I juryen sitter blant annet Tom Waits, Lorde, Bastille, Keane, Ziggy Marley og representanter fra plateselskap som Capitol Records, Sony og Warner Music. Blant tidligere vinnere av konkurransen finner vi Gotye, The Band Perry og Bastille.

98 prosent er luket ut

16.000 sanger ble sendt inn til årets konkurranse, som deles inn i kategorier som pop, jazz, world music og usignerte artister. 98 prosent ble luket ut, og 320 sanger gjenstår. Blant disse sangene finner vi «Milo», skrevet av den norske folk-rock artisten Annie Woodward.

Annie på turné i Rosario, Argentina i februar 2018. Foto: Ramiro Carpurin

Annie begynte med musikk i 2013. Hun var med i et teaterstykke, hvor hun sang med en gitar, og tilbakemeldingene var så gode at hun endelig fant selvtilliten til å satse på musikken.

Hun utviklet seg fort på gitar, og det gikk ikke langt tid før hun var å se på scenen i Oslo, på steder som Cafeteatret, Café Sør og Hausmania.

Turné i USA

Like etter fulgte en 9-måneders turné i USA, hvor hun spilte i legendariske musikkbyer som Nashville, New York og Los Angeles. I Los Angeles spilte hun inn sitt første album, Two Faces on a Clown.

Annie på Sofar Sounds Praha i 2016. Foto: Privat

Tilbake i Oslo fortsatte Annie å jobbe med musikken. Hun hadde opptredener på Folketeatret og den Oslo-baserte festivalen Gregersfestivalen. Hun var med og dannet konsertkonseptet Sofar i Oslo. Hun samlet sammen et band, Annie & The Circus, som hun hadde releasekonsert med på Parkteatret i 2016.

Album: Two Faces on a Clown

Et oppgjør med dopmisbruk

I 2016 reiste hun på turné gjennom Sør-Amerika og Øst-Europa. Der spilte hun konserter på forskjellige Sofar Sounds konserter, barer og konsertlokaler, og spilte inn tre sanger i Granada i Spania. Disse tre sangen ble med på hennes siste EP, A Soul Stripped Naked. Blant disse tre sangene er finalistsangen «Milo», som hun skrev om sin eks-kjæreste, som solgte narkotika. Sangen er et oppgjør med dopmisbruk og destruktive relasjoner.

Album: A Soul Stripped Naked

I dag bor Annie Woodward i Argentina, hvor hun det siste året har gjort det veldig bra. Hun har spilt på nasjonale radiokanaler og TV-program og har turnert tre ganger gjennom hele landet. Hun jobber for tiden på sitt neste album, som skal hete «Seven».

Store muligheter som artist

Annie er den eneste ISC-finalisten i år fra Norge. Den 3. April vil en rekke vinnere bli kåret, og blant prisene er muligheten til å få spille inn med produksjonsselskapet Dark Horse Recording, pengesjekker, studiotid og flere goder som gir muligheten til å vise musikken sin til profesjonelle i musikkbransjen.

Annie Woodward sin musikk er å finne på Spotify, Bandcamp, Soundcloud og Youtube. Publikum har mulighet til å stemme på sin favoritt hver dag fram til 3. April.

Annie Woodward har tidligere bidratt til VårtOslo, hvor hun har skrevet om artisten Endless. Skribent Marlène Lilly Pedersen Chauvière bor med artisten i Buenos Aires.

Powered by Labrador CMS