Tidligere havnesjef i Bergen, Inge Tangerås, måtte gå på grunn av brudd på etiske standarder. Foto: Enova
Tidligere havnesjef i Bergen, Inge Tangerås, måtte gå på grunn av brudd på etiske standarder. Foto: Enova

Ble sparket som havnedirektør i Bergen. Nå vil han bli sjef for Oslo havn

Publisert

Tidligere havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, fikk sparken etter cruiseskandalen. Nå har han søkt på jobben som havnedirektør i Oslo.

Stillingen som havnedirektør har stått ubemannet siden den tidligere havnedirektøren, Anne Sigrid Hamran, i våres søkte og fikk en ny stilling som mobilitetssjef i byrådsavdelingen for miljø og samferdsel. I tillegg til Tangerås har både politikere, havnesjefer og næringslivstopper søkt stillingen.

Siktet for korrupsjon

Tangerås var suspendert fra jobben som havnedirektør i Bergen i snart to år, og i januar i år ble det klart at han ikke fikk fortsette i jobben, etter at han og tidligere byrådsleder, Trude Drevland (H) i 2015 ble siktet for korrupsjon i forbindelse med den såkalte «cruisesaken». Saken ble til slutt henlagt på grunn av bevisets stilling.

Tangerås ytret under hele prosessen et sterkt ønske om å få komme tilbake til jobben, noe som ikke ble en realitet. Havnerådet i Bergen mente at den tidligere direktøren hadde begått klare brudd på Bergen kommunes etiske standard. Nå forsøker han seg i stedet som kandidat til havnedirektørjobben i Oslo.

To stortingspolitikere på søkerlista

I tillegg til Tangerås har 47 andre søkt på stillingen som havnedirektør. Blant søkerne er også havnesjefene i Arendal og Bodø, lederen for «Bilfritt Byliv» i bymiljøetaten; Hans Edvardsen, to i dagens ledergruppe ved Oslo havn; trafikkdirektør Einar Marthinussen og miljøsjef Heidi Neilson og senterleder ved Paleet kjøpesenter og ildsjel rundt byutvikling i sentrum; Øystein Aurlien.

Tidligere finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje (H), har søkt jobben som ny havnedirektør i Oslo. Foto: Stortinget
Tidligere finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje (H), har søkt jobben som ny havnedirektør i Oslo. Foto: Stortinget

På søkerlisten fins også to stortingsrepresentanter: Ib Thomsen, Fremskrittspartiets innpisker på Stortinget, og Kristin Vinje, som tidligere var både finansbyråd og medlem av havnestyret i Oslo.

To er unntatt offentlighet

I alt har 41 menn og 7 kvinner søkt på jobben. To av dem er unntatt offentlighet.

— Vi er nå godt i gang med prosessen med å finne en ny havnedirektør og har startet med å intervjue de kandidatene vi mener er aktuelle. Det er foreløpig ikke mulig for meg å si når en ny havnedirektør vil være på plass, sier kommunikasjonsrådgiver i Oslo havn, Trude Thingelstad.

Inntil ny havnediektør er på plass vil fungerende havnedirektør Åsa Ness fortsette i stillingen.

Powered by Labrador CMS