Sverre Eika ble bisatt fra Oslo domkirke i dag. Legen som hjalp rusavhengige i Oslo ble 55 år gammel.
Sverre Eika ble bisatt fra Oslo domkirke i dag. Legen som hjalp rusavhengige i Oslo ble 55 år gammel.

Legen Sverre Eika bisatt fra Domkirken: - Han var en kjempe innen rusomsorgen

En fullsatt Oslo domkirke tok i dag farvel med lege Sverre Eika. — I ukene etter hans død har hele Norge fått høre om legen som trosset en rekke autoriteter for å hjelpe mennesker i nød, sier Arild Knutsen.

Publisert

Sverre Eika døde brått, bare 55 år gammel. Han var kjent for å hjelpe, beskytte og tale de rusavhengiges sak i Oslo. Derfor ble Oslo domkirke et naturlig sted for å holde bisettelsen.

Det hører med til sjeldenhetene at Domkirken brukes til bisettelser. Sist var bisettelsen for Ari Behn 2. januar 2020. Som da ble kirken også i dag fullsatt.

— På vegne av svært mange: Takk, Sverre!

— Vi ønsker å tilby Oslo domkirke til denne gravferden, ikke minst fordi vi erkjenner betydningen Sverre Eika har hatt for mange mennesker som ferdes i Oslo sentrum, sa domprost Anne-May Grasaas til Aftenposten før bisettelsen.

Sverre Eika (til v.) sammen med Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).
Sverre Eika (til v.) sammen med Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).

Til stede mandag var mange fra miljøet Sverre Eika bisto som lege, rådgiver og venn. Men også Venstre-leder og utdanningsminister Guri Melby, samt Oslos ordfører Marianne Borgen, deltok i bisettelsen.

— Veldig mange vil savne Sverre

— Det gjorde inntrykk å høre de vakre ordene om ham. Fra familie, venner og de mange, mange som kjente ham gjennom det livsviktige arbeidet han gjorde for rusavhengige. Jeg vil bare si - på vegne av svært mange: Takk, Sverre, skriver Melby på sin Facebook-side.

— Han var en kjempe innenfor rusomsorgen, som lege og også som pådriver for en mer human ruspolitikk, sier Marianne Borgen.

— Han utfordret, var modig og tydelig. Veldig mange vil savne Sverre Eika, han stod alltid opp for de mest sårbare i byen vår. Tusen takk. Varme tanker går til hans nærmeste familie og venner, skriver Oslos ordfører på Facebook.

Powered by Labrador CMS