Flyktninger fra Ukraina begynte søndag kveld å ankomme Scandic Hotell på Helsfyr. — Vi vil prioritere å ta i mot flyktninger med funksjonsnedsettelser, sier byråd Rina Mariann Hansen (Ap).
Flyktninger fra Ukraina begynte søndag kveld å ankomme Scandic Hotell på Helsfyr. — Vi vil prioritere å ta i mot flyktninger med funksjonsnedsettelser, sier byråd Rina Mariann Hansen (Ap).

— Oslo vil prioritere å ta imot flyktninger fra Ukraina med funksjonsnedsettelser

Rådet for personer med funksjonsnedsettelser ba torsdag om at Oslo kommune prioriterer å ta imot flyktninger med funksjonshemminger når de ankommer fra Ukraina. — Dette er grupper vi prioriterer, svarer byråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Publisert

Etter ti dager med krig, har over en million mennesker flyktet fra Ukraina til nabolandene og videre inn i Europa. Noen av disse flyktningene har allerede ankommet Norge og hovedstaden. Men flere er på vei.

Torsdag gikk leder av Rådet for personer med funksjonsnedsettelser, tidligere Oslo-ordfører, Anne Marit Sæbønes, ut i VårtOslo og ba byrådet prioritere å ta imot flyktninger med en funksjonshemming.

Nå blir hun hørt av sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), som lover at dette er en prioritert gruppe å ta imot for Oslo kommune.

— En gruppe vi allerede prioriterer

— Kommunen har tatt imot flykninger med funksjonsnedsettelser hele tiden og kommer også til å gjøre det fremover, uavhengig av hvilket land de kommer fra, skriver byråden i sitt svar til rådet.

Ap-byråden viser for øvrig til at mottak av flyktninger med funksjonsnedsettelser allerede står som en prioritet i flyktningmeldingen som bystyret sluttet seg til i 2017. Denne praksisen er også innebygget i den nye "Oslostandarden" for arbeid med integrering av flyktninger, som byrådet nå er i ferd med å ferdigstille.

Når det gjelder hvilke flyktninger som bosettes i hovedstaden, viser byråden til at dette er noe som avgjøres av Integrasjons- og mangfoldsdirektoratet.

Powered by Labrador CMS