Markus Degerman valgt til ny rektor på Kunsthøgskolen i Oslo

Markus Degerman er valgt til ny rektor og Heidi Marian Haraldsen til ny prorektor på Kunsthøgskolen i Oslo. Kandidatparet fikk 79 prosent av stemmene blant ansatte og studenter.

Publisert

Stemmene fordelte seg slik: Ja: 79 prosent. Nei: 21 prosent. Valgdeltakelsen var på 49,13 prosent. 806 personer var stemmeberettigede.

Markus Degerman er for tida fungerende rektor på Kunsthøgskolen. Han er i tillegg dekan ved avdeling kunst og håndverk. Han startet opp som dekan 7. oktober 2019 i en åremålsstilling for fire år, ifølge en pressemelding fra Kunsthøgskolen.

Degerman har bakgrunn som kunstner fra både visuell kunst og arkitektur. Han kommer fra stillingen som professor og instituttleder for Kunstakademiet ved Universitetet i Tromsø. Degerman har bakgrunn som kurator og utstiller og fra design, teori og undervisning. Degerman er for tida leder i komiteen for kunstnerisk forskning ved Vetenskapsrådet i Sverige.

Heidi Marian Haraldsen

Heidi Marian Haraldsen er førsteamanuensis i pedagogikk og studieprogramansvarlig for praktisk-pedagogisk utdanning i dans og teater. Ved Kunsthøgskolen har hun undervist og jobbet med kunstpedagogikk, utdanningskvalitet, læremidler i dans og pedagogisk psykologi siden 2008.

Hun har 20 års profesjonell erfaring innen dans, først og fremst innen undervisning og koreografi og som grunnlegger av skolen Danseverket.

Haraldsen er medlem av styret på Kunsthøgskolen, valgt som representant av faglig personale.

Valgperiode for to år

De to er valgt for perioden 1. august 2021 til 31. juli 2023, på følgende valgprogram.

Våren 2019 ble Måns Wrange valgt til ny rektor ved Kunsthøgskolen fra 1. august 2019 til 31. juli 2023, med Anne-Linn Akselsen som prorektor. Ettersom Måns Wrange sa opp og gikk av som rektor halvveis i perioden på fire år, lyste Kunsthøgskolen ut nytt rektorvalg våren 2021 for resten av valgperioden.

Powered by Labrador CMS