Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg, i samtale med KrFs Espen Andreas Hasle (til v.). Begge takker nei til gjenvalg neste høst.

Høyres gruppeleder i bystyret: - Jeg har bestemt meg for å takke nei til gjenvalg, sier Anne Haabeth Rygg

Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg, blir ikke å finne på partiets liste ved kommunevalget neste høst. — Jeg har nå bestemt meg for å ikke stille, sier Haabeth Rygg.

Publisert

— Det er mye å ta tak i fremover! Nå er det 130 personer som har lyst å stå på bystyrelista til Oslo Høyre. Det er jo utrolig bra! Det er veldig mange gode kandidater, og jeg har mine favoritter, skriver Anne Haabeth Rygg på sin Facebook-side.

Så kommer hun med nyheten:

— Jeg har nå bestemt meg for å ikke stille til valg neste år. Men fram til det skal jeg jobbe for gode løsninger i vår fine lille by, skriver Høyres gruppeleder i bystyret.

Tok over etter internt bråk

Anne Haabeth Rygg tok over som gruppeleder i bystyregruppen da Øystein Sundelin trakk seg i januar i fjor.

Da hadde et flertall av bystyregruppen allerede signert en uttalelse der de ba ham trekke seg som gruppeleder.

I det påfølgende gruppemøtet fikk Anne Haabeth Rygg 22 av 33 stemmer i votering om hvem som skulle bli partiets nye gruppeleder i bystyret.

Ikke bare politikk: Anne Haabeth Rygg bor i seilbåt hele året og har tilbragt tusenvis av timer på fjorden.

Som gruppeleder ble hun automatisk også Oslo Høyres frontfigur i oslopolitikken, og reelt sett også byrådslederkandidat inntil nominasjonen før neste kommunevalg gjennomføres.

— Jeg synes jeg er heldig

Men det er i denne nominasjonsprosessen Anne Haabeth Rygg takker for seg. Hun vil ikke en gang stå på Oslo Høyres liste ved valget neste høst.

Men Anne Haabeth Rygg understreker at hun har vært glad for tiden som heltidspolitiker i Rådhuset, og at hun vil bidra for fullt frem mot valget om et drøyt år.

— Det kjennes virkelig bra å bruke tid på å prøve å gjøre ting bedre. Hundrevis av tillitsvalgte står på etter jobb, på kvelder og i helger for å diskutere problemer og gjøre noe med dem, skriver Haabeth Rygg.

— Jeg synes jeg er heldig, som får jobbe med noe jeg synes er så gøy på fulltid i Rådhuset, skriver hun.

Powered by Labrador CMS