Anne Haabeth Rygg blir ikke byrådsleder i et nytt høyrebyråd.
Anne Haabeth Rygg blir ikke byrådsleder i et nytt høyrebyråd.

Oslo Høyre ikke med i nytt byråd

– Støtten var dessverre ikke er stor nok til at det er mulig å etablere et styringsdyktig ikke-sosialistisk byråd nå, sier Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg.

Publisert

Etter at byrådet gikk av i forrige uke som følge av Raymond Johansens kabinettspørsmål, har Høyre hatt samtaler med gruppelederne for de aller fleste partiene i bystyret gjennom helgen.

– Vi ville se om det var rom for å etablere et ikke-sosialistisk byråd. Etter samtaler gjennom helgen har jeg kommet til at det er betydelig støtte i bystyret for mange av Høyres viktigste saker, men at støtten dessverre ikke er stor nok til at det er mulig å etablere et styringsdyktig ikke-sosialistisk byråd nå, sier Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg.

– Alvorlig for tillitsforholdet

Hun ser med bekymring på at Raymond Johansen kategorisk avfeier bystyreflertallets begrunnelse for mistillitsforslaget som grunnløs.

– Dette er alvorlig for tillitsforholdet mellom bystyret, som er kommunens øverste organ, og byrådet. Derfor vil jeg i dag ta et initiativ overfor partiene som stilte seg bak mistillitsforslaget. Målet er at byrådet i fremtiden aldri skal være er i tvil og hvordan eller når bystyret skal informeres når en byråd blir oppmerksom på faktiske eller rettslige forhold av sentral betydning for iverksetting av vedtak fattet av bystyret, sier Rygg i en pressemelding.

Klokken 13 i dag orienterer ordfører Marianne Borgen om statusen for nytt byråd.

Powered by Labrador CMS