– Treet som er sendt til London i år ser helt begredelig ut. Mange greiner har brukket av og det ser skjevt og forferdelig ut. Det har ikke tålt transporten tror jeg, sier Anne Haabeth Rygg (H).

Oslo Høyre vil kjøpe nytt juletre til London: – Ser helt begredelig ut

Juletreet fra Oslo som står på Trafalgar Square i London får slakt i britiske medier. Nå vil Oslo Høyre betale for at britene får seg et nytt og fint tre til jul. – Ser ut som en skadeskutt gammel gran.

Publisert

Årets julegran får hard kritikk i både sosiale medier og britisk presse.

– Det skal jo være et tre som viser takknemlighet for hjelpen vi fikk fra britene under krigen. Da må det ikke se ut som en skadeskutt gammel gran, sier Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg til NRK.

Hun vil fremme forslag om et nytt juletre i bystyret onsdag.

– Treet som er sendt til London i år ser helt begredelig ut. Mange greiner har brukket av og det ser skjevt og forferdelig ut. Det har ikke tålt transporten tror jeg, sier Rygg.

Harde kommentarer

– Jeg ser jo kommentarer rundt treet der det står at «Det ser jo ut som det har stått siden i fjor», «Det er halvdødt», «Har vi gått til krig med Norge?» og «Norway does not take the sacking of Ole Gunnar Solskjær well», forteller gruppelederen til NRK.

Tradisjonen med norsk julegran til London ble etablert i 1947, som takk til det britiske folk for hjelpen under andre verdenskrig.

Powered by Labrador CMS