Gottlieb Paludan Architects har i samarbeid med L2 Arkitekter vunnet konkurransen om å designe Vækerø stasjon på Fornebubanen.
Gottlieb Paludan Architects har i samarbeid med L2 Arkitekter vunnet konkurransen om å designe Vækerø stasjon på Fornebubanen.

Grunneiere vil betale for stasjon på Fornebubanen vest i byen

Eiere av næringseiendommer på Vækerø i bydel Ullern tilbyr seg å betale for den nye stasjonen på Fornebubanen.

Publisert

– Stasjonen er en forutsetning for byutvikling på Vækerø, sier administrerende direktør Jens Jalland i Løvenskiold Eiendom til NRK.

Oslo kommune har vurdert å droppe stasjonen, som ligger mellom Skøyen og Lysaker, etter at det kom fram at banen vil koste 4,5 milliarder kroner mer enn antatt, noe som gjør at kostnadsrammen anslås til 23,3 milliarder kroner. Prisen på Vækerø stasjon er om lag 400 millioner kroner.

Kan betale hele stasjonen

Jalland leder grunneierlaget som sitter på 170 dekar eiendom og har store planer for bolig, næring og rekreasjon på Vækerø. Han tror det er mulig å skaffe penger til å finansiere hele stasjonen.

Grunneierbidrag på Vækerø er derimot juridisk problematisk fordi det ikke fins noen godkjent plan for byutviklingen, ifølge Oslo kommune. Det jobbes imidlertid for å få til en avtale med grunneierne og søke staten om dispensasjon.

– Byrådet i Oslo må gripe denne sjansen, mener Anne Haabeth Rygg, gruppeleder for Høyre i bystyret.

Powered by Labrador CMS