Charlotte Buhl og beboerne i Pilestredet Park er svært fornøyde med å ha fått en løsning på kildesorteringsproblemet i nabolaget. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Charlotte Buhl og beboerne i Pilestredet Park er svært fornøyde med å ha fått en løsning på kildesorteringsproblemet i nabolaget. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Beboere i Pilestredet Park fortviler: - Nå blir det vanskeligere å kildesortere

Minigjenbruksstasjonen i Pilestredet Park blir lagt ned fra 1. februar. Beboerne er oppgitte og mener dette vil gjøre kildesorteringen vanskeligere.

Publisert

Minigjenbruksstasjonen i Pilestredet Park har vært viktig for den grønne profilen i nabolaget siden oprettelsen i 2004. Stadig flere benytter seg av stasjonen. Når den nå er vedtatt nedlagt fra 1. februar, mener beboerne og flere av borettslagene i området at vedtaket er lite gjennomtenkt. De frykter fjerningen av stasjonen vil føre til at færre kildesorterer avfallet sitt.

— Nedleggelsen av minigjenbruksstasjonen vil føre til dårligere kildesortering og at flere vil kaste ukurant søppel i de vanlige avfallsdunkene, sier beboer Charlotte Buhl.

— Vil kommunen at vi kildesorterer?

Buhl mener kommunen gjennom nedleggelsen viser at de ikke tar kildesorteringen de selv promoterer sterkt på alvor.

— Er det ikke litt kortsiktig å nedlegge minigjenbruksstasjoner i sentrum og henvise til andre som ligger såpass langt unna at man må bruke bil for å komme dit? Det formidler et budskap om at kildesortering ikke er så viktig, mener hun.

Det er denne gjenbruksstasjonen beboerne i Pilestredet Park og området rundt mister fra 1. februar. Foto: Charlotte Buhl
Det er denne gjenbruksstasjonen beboerne i Pilestredet Park og området rundt mister fra 1. februar. Foto: Charlotte Buhl

Buhl synes ikke det er god miljøpolitikk å oppfordre folk til å sette seg i bilen for å kjøre til en annen gjenbruksstasjon for å kaste to malingspann, en ødelagt kniv og et syltetøyglass.

— Beslutningen om nedleggelse må omgjøres. Jeg ber om at bydelsutvalget gjør noe med dette, mener den engasjerte beboeren.

BU-lederen: - Gjenbruksstasjoner står høyt på agandaen

Leder for bydelsutvalget, Anne Christine Kroepelien (H), er ukjent med vedtaket om å fjerne gjenbruksstasjonen ved Pilestredet Park og synes vedtaket virker noe underlig.

— Dette er et vedtak vi politikere ikke har fått noen beskjed om. For meg virker det som et underlig og dårlig vedtak, sier hun til VårtOslo.

BU-lederen peker på at det i samarbeidsavtalen mellom Høyre, Venstre og MdG i bydelen er lagt vekt på at bydelsutvalget ønsker å legge til rette for å ha en så god dekning av gjenbruksstasjoner i bydelen som mulig.

Beboer Charlotte Buhl utenfor Pilestredet park gjenbruksstasjon. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Beboer Charlotte Buhl utenfor Pilestredet park gjenbruksstasjon. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Kan få mobil gjenvinningsstasjon

I renovasjonsetaten er kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen svært fornøyd med at beboerne er opptatt av miljø og kildesortering. Han sier likevel at vedtaket vil bli stående.

— Lokalene gjenbruksstasjonen ligger i er svært lite egnet til denne bruken. Vi hadde nå  valget mellom å utbedre lokalene eller legge ned. Valget falt på nedleggelse, sier han.

Han forsikrer om at etaten ser på mulige løsninger for å sørge for at beboerne fortsatt kan få levert spesialavfallet sitt i nærmiljøet. En mobil gjenbruksstasjon kan være løsningen.

— Vi har en mobil container som vi kjører rundt i byen hvor det ikke finnes gjenbruksstasjoner. Nå ser vi på muligheten for å få tli et stopp for denne også ved Pilestredet Park. Et slikt tilbud vil, etter vår mening, ikke gi et vesentlig dårligere tilbud enn det som er der i dag, understreker Bakke Fredriksen.

Powered by Labrador CMS