Uteserveingen på St. Hanshaugen kan fra våren av bli erstattet av 'food trucks'. Foto: St. Hanshaugen Uteservering
Uteserveingen på St. Hanshaugen kan fra våren av bli erstattet av "food trucks". Foto: St. Hanshaugen Uteservering

Food trucks skal løse serveringsproblemene ved uteserveringen på St. Hanshaugen

Rett før jul gikk uteserveringen på St. Hanshaugen konkurs. Fra våren av vil byrådet sette opp food trucks som en midlertidig løsning.

Publisert

Etter at uteserveringen ble slått konkurs, virket framtiden for vårens og sommerens uteservering mørk ut. Nå ønsker byrådet å få på plass en midlertidig løsning i form av food trucks i påvente av en permanent løsning.

— Uteservering på St. Hanshaugen er et tilbud vi fortsatt vil ha. Dette er et kjent og kjært samlingssted for mange. Uteserveringen er med på å skape et bredere tilbud i parken og et godt byliv. I påvente av en endelig løsning for uteservering, jobber vi for at det blir satt opp foodtrucks, som jeg tror blir et bra midlertidig tilbud, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MdG).

Berg påpeker at løsningen med å sette ut food trucks kan vise til gode resultater fra blant annet Folkets Park i Malmø.

Food trucks kan bli løsningen på serveringsproblemene på St. Hanshaugen i vår og sommer. Foto: Wikimedia Commons
Food trucks kan bli løsningen på serveringsproblemene på St. Hanshaugen i vår og sommer. Foto: Wikimedia Commons

Utreder nye serveringsløsninger

Byråden vurderer nå, sammen med bymiljøetaten, nye løsninger for et framtidig serveringstilbud. Blant forslagene er å rive dagens serveringsbygg og oppføre et helt nytt bygg til denne bruken.

— Det midlertidige bygget bør rives på grunn av sin tekniske tilstand. Når bygget rives, vil vi samtidig utrede et alternativt serveringskonsept. Jeg mener det vil være hensiktsmessig av bymiljøetaten å se på mulighetene for sambruk med andre bygninger i parken, slik at resultatet blir et konsept som er tilpasset brukerne av parken, samtidig som det vil styrke parken som besøksdestinasjon, sier byråden.

Det er på skriftlige spørsmål fra Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg, at byråd Nguyen Berg nå kommer med forslag til løsninger på St. Hanshaugen.

Slik ser 'den midlertidige' (siden 1939) uteserveringen på St. Hanshaugen ut i dag. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Slik ser "den midlertidige" (siden 1939) uteserveringen på St. Hanshaugen ut i dag. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

— Ja takk til food trucks

Uteserveringen på toppen av St. Hanshaugen-parken går langt tilbake i tid. Restauranten Hasselbakken ble oppført på slutten av 1800-tallet. I 1936 brant restauranten ned. Som erstatning ble det i 1939 oppført et midlertidig bygg, som siden har vært serveringsbygg for uteserveringen.

Leder for bydelsutvalget i bydel St. Hanshaugen, Anne Christine Kroepelien (H), er engasjert i kampen for å få til et permanent serveringstilbud på St. Hanshaugen. Hun er godt fornøyd med at byrådet nå vil sette ut food trucks fra våren av.

— Vi er positive til at byrådet nå vil forsøke å sette opp food trucks som en midlertidig løsning. For framtiden ønsker vi å få på plass en permanent helårsservering i et nytt bygg, sier hun til VårtOslo.

Hun opplyser at bydelens arbeidsutvalg allerede våren 2016 anbefalte et nytt helårsbygg, og at det er gledelig at bymiljøetaten endelig gjør noe.

Ønsker at bydelen tar over parken

Som lokalpolitikker synes Kroepelien at bymiljøetaten har brukt for lang tid og ikke handlet i tråd med lokalbefolkningens ønsker i denne saken. Hun mener bydelen bør ta over forvaltningen av St. Hanshaugen-parken.

— Vi ser behovet for en mer helhetlig forvaltning av St. Hanshaugen-parken. Det er mange innbyggere som har gode ideer og som har tatt kontakt med meg om dette, senest for noen dager siden. Jeg tror bydelen kan få til mer varierte aktiviteter og gjøre parkdriften bedre. Da vil ansvaret også være nærmere brukeren, og behovene blir lettere å prioritere, sier lederen av bydelsutvalget på St. Hanshaugen.

Bydelen ønsker nå innspill fra bydelens befolkning om hvilke ønsker de har for parkene og inviterer til innspillsmøte 7. mars 18-20 på Ila skole.

Powered by Labrador CMS