Politiet i Oslo utlyste 100 stillinger, men fikk 16 ganger flere enn søkere. Her er politifolk i jobb onsdag etter melding om at en person skulle ha blitt slått med en jernstang.
Politiet i Oslo utlyste 100 stillinger, men fikk 16 ganger flere enn søkere. Her er politifolk i jobb onsdag etter melding om at en person skulle ha blitt slått med en jernstang.

Oslopolitiet fikk 1.621 søkere på 100 jobber

Da Oslo politidistrikt lyste ut 100 stillinger før sommeren fikk de 1.621 søkere. – Et bevis på at mange politifolk står uten jobb, mener fagforeningsleder.

Publisert

Oslo politidistrikt utlyste 100 stillinger på en gang like før sommeren. Utlysningen er et tiltak for å nå regjeringens mål om to politimenn per 1.000 innbyggere. Hele 1.621 søkere meldte seg til de ledige stillingene, og bare 209 av søkerne er ansatt i politiet fra før i faste stillinger eller deltidsstillinger.

– Det er over 700 som er uteksaminert fra Politihøgskolen i år, og det er ikke usannsynlig at en god del av dem har søkt. Vi vet også at det er flere fra tidligere kull som ikke har fått jobb. I tillegg har vi gjort noen ekstra tiltak for å få nyheten om disse stillingene ut til aktuelle søkere, sier HR-direktør Anne-Cecilie Kran i Oslo politidistrikt til Politiforum.

Mange politistudenter uten jobb

Leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, sier det ikke er hverdagskost at det lyses ut så mange stillinger på en gang. Han mener det høye søkertallet vitner om at mange politiutdannede står uten jobb.

– Vi har nesten et helt kull som står uten jobb. Dette er en god bekreftelse på det. I tillegg er det sikkert mange som er i jobb, men som ikke er i full jobb eller som er i midlertidige stillinger. Det er sikkert også noen som ikke er i Oslo og som ønsker seg til hovedstaden, sier Bolstad.

Powered by Labrador CMS