Streikende vektere utenfor NHO-bygget på Majorstua tidligere i høst.
Streikende vektere utenfor NHO-bygget på Majorstua tidligere i høst.

Vekterstreiken delvis avblåst. Men 669 av Arbeidsmandsforbundets Oslo-vektere er fortsatt i streik

Selv om vekterstreiken delvis er avblåst, fortsetter Norsk Arbeidsmandsforbund streiken. Det betyr at 669 vektere i Oslo fortsatt streiker. — Vi var ikke invitert til forhandlingene med NHO, opplyser forbundet.

Publisert

Sent mandag kveld meldte NHO og Parat at de hadde kommet frem til en vekteravtale. Men forhandlingene og avtalen omfatter ikke vektere organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

Det er den delen av streiken som omfatter Parat som mandag kveld er avsluttet etter enighet om en vekteravtale med NHO. Norsk Arbeidsmandsforbund fortsetter streiken.

Kjenner ikke til forhandlingsløsning

— Norsk Arbeidsmandsforbund ikke har vært invitert til slike forhandlinger, har det ikke vært mulig for forbundet å ta stilling til eventuelle forhandlingsløsninger, sier forbundsleder Anita Johansen i kveld.

På landsbasis er omlag 2.000 streikende vektere organisert gjennom NAF. Det innebærer at 669 vektere i Oslo, som er ansatt i blant annet Securitas og Avern Security (tidligere Nokas), fortsetter streiken.

Den nye avtalen gir Parats vektere et generelt tillegg på 4,50 kroner per time – 3,50 fra 1. august i år og ytterligere 1 krone fra 1. april neste år.

— Håper på avtale med Norsk Arbeidsmandsforbund

I tillegg er kravet om økte tillegg for natt og helg med 2 kroner per time innfridd, ifølge en pressemelding fra Parat.

– Vi er lettet over at den lange konflikten med Parat har funnet en løsning som var akseptabel for begge parter. Men dette ble et kostbart oppgjør, som vil prege sikkerhetsbransjen videre, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

– Vi håper også på en løsning med Norsk Arbeidsmandsforbund, legger hun til i en pressemelding.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS