Overlege Anne Bøen mener kapasiteten i helsevesenet tilsier en forsiktig oppmyking i noen av koronatiltakene.Bildet viser Covid-19-behandling på intensivavdelingen ved Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet. Foto: Jil Yngland / NTB

Intensivleder ved Ullevål sykehus ber om at koronatiltakene mykes opp

Kun fem av 177 koronapasienter på norske sykehus de siste fire ukene har fått påvist omikron. En lavere andel av disse blir veldig syke og det er kapasitet nok til forsiktig oppmykning, mener overlege Anne Bøen.

Publisert

— Vi ser at omikron smitter mer, men det er en lavere andel av de smittede som blir så syke at de må legges inn på sykehus. Og det er færre av disse som blir så syke at de trenger intensivbehandling, sier Anne Bøen til Aftenposten.

Hun er overlege i anestesi og leder for anestesi- og intensivlegene ved Ullevål sykehus.

Lavere risiko for innleggelse

Ifølge Folkehelseinstituttet viser analyser at det er 69 prosent lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronvarianten av koronaviruset enn med delta.

I tillegg er ser det ut til at omikron gir kortere liggetid enn delta.

Mandag var det kun to pasienter med bekreftet omikronsmitte som har vært eller er innlagt på sykehusene i Helse Øst. Den ene vaksinert, den andre ikke. Begge over 60 år.

Bøen mener det er nå er nok kapasitet i helsevesenet til at det er mulig med en forsiktig oppmyking i noen av tiltakene fra regjeringen.

Powered by Labrador CMS