Benjaminrommet på Deichman Holmlia skal være et sted til opplysning og ettertanke for ungdom i Bydel Søndre Nordstrand. F.v.: Olav Åsmund Mannsåker, Amin Senatorzade og Onur Baysal.

Deichman Holmlia åpner rom til minne om Benjamin Hermansen

I morgen åpner Benjaminrommet på Deichman Holmlia. Rommet vil huse en egen boksamling kalt «Benjaminsamlingen», som tar for seg temaer som antirasisme, representasjon og flerkultur.

Publisert

Benjaminrommet er pusset opp og møblert etter innspill fra lokal ungdom, som har vært involvert i utformingen av rommet.

– Vi har laget dette rommet fordi vi ønsker å hedre Benjamin Hermansen. Dette skal være et sted hvor folk – og spesielt bydelens unge – skal kunne finne ro, opplysning og ettertanke, sier Nisrin Maktabi Barkouki, seksjonsleder for Deichman Holmlia.

Samling og samtale

Rommet vil blant annet huse en egen boksamling kalt «Benjaminsamlingen». Samlingen er først og fremst rettet mot ungdom og tar for seg temaer som antirasisme, representasjon og flerkultur.

– Benjaminrommet vil være et rom for samtaler og aktiviteter knyttet til antirasisme, inkludering og samfunnsengasjement, sier Barkouki.

Benjaminrommet skal være et sted hvor folk skal kunne finne ro, opplysning og ettertanke, sier Nisrin Maktabi Barkouki, seksjonsleder for Deichman Holmlia.

Prosjektet er støttet av Benjamin Hermansens minnefond. Forfatter Anne Bitsch har skrevet boken «Brorskapet - en historie om drapet på Benjamin Hermansen» og donerer en andel av salgsinntektene til aktiviteter i Benjaminrommet.

Benjamin Hermansen var bare 15 år gammel da han ble drept på Holmlia den 26. januar 2001. Drapet var rasistisk motivert.

Glemmer aldri

Under åpningsarrangementet leder Nisrin Maktabi Barkouki en samtale mellom kulturbyråd Omar Samy Gamal og representanter fra Benjamin Hermansens minnefond og ungdomsrådet på Søndre Nordstrand.

– Jeg er veldig glad for at vi får et eget Benjaminrom her på Deichman Holmlia. Det er viktig at vi aldri glemmer han, og det er viktig at vi aldri glemmer den rasismen som førte til at han ble drept. Vi har dessverre sett at dette er noe som skjer igjen og igjen, selv om vi lover hverandre å kjempe imot, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal.

– Jeg håper dette rommet kan være et samlingspunkt for de unge som skal kjempe denne kampen i fremtiden, og at det kan gi dem styrke å kjenne på at vi er mange som står sammen med dem.

Powered by Labrador CMS