Slik ser hovedinngangen til Solfjellshøgda helsehus ut.
Slik ser hovedinngangen til Solfjellshøgda helsehus ut.

Solfjellshøgda helsehus på Ryen det aller første nybygde helsehuset i byen

Beboerne ved Ryenhjemmet var ikke videre fornøyde da de måtte flytte fra hjemmene sine og til Økern. Men den 15. september, tre år senere, åpner sykehjemmet, som også har fått nytt navn.

Publisert

Etter mer enn 30 år i tjeneste var Ryenhjemmet nedslitt, og beboerne ble flyttet til Økern. Til gjengjeld har helsehuset på Ryen i bydel Nordstrand blitt et topp moderne og miljøvennlig helsehus. Det nye bygget har fått navnet Solfjellshøgda helsehus og har 142 korttidsplasser.

Solfjellshøgda helsehus er kommunens aller første nybygde helsehus. Her skal man kunne komme seg etter sykehusbesøk, og det er et mål at det skal oppleves som en kombinasjon av hjem og hotell. Beboerne vil bo her i 4-12 uker, og målet er en normalisering av helsetilstanden.

Legger til rette for trening

Helsehus-konseptet er en del av moderniseringen av eldreomsorgen i Oslo. Et helsehus tilbyr rehabilitering og restitusjon, med fysioterapeut, lege og treningsrom, slik at brukeren raskt kan flytte tilbake til sitt eget hjem og fungere mest mulig normalt der.

– Dette er det aller første helsehuset i Oslo som er et nybygg og er et viktig ledd i å kunne bo hjemme så lenge som mulig. Bygget skal hjelpe de som kommer hit med å være aktive og å trene seg opp igjen, sier fungerende etatsdirektør i sykehjemsetaten, Anne Berger Sørli, i en pressemelding.

De nye plassene på Solfjellshøgda tilfredsstiller dagens krav til sykehjemsplass med enerom og eget bad, samt tilhørende fellesrom, service- og kontorfunksjoner.

Antallet eldre vokser

Det nye helsehuset er satt opp av Skanska og strekker seg over 13,250 m2, fordelt på fire etasjer.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, tror brukerne vil trives med å bli bosatt på Solfjellshøgda helsehus for en periode.

– Dette er et viktig tilbud, og jeg tror folk vil trives her. Bygget fremstår også som et godt tilskudd til nabolaget, sier Evensen.

Prognoser viser at innen 2024 vil Oslo ha dobbelt så mange innbyggere over 67 år som de hadde i 2018. Undersøkelser viser at mange eldre er aktive lengre og ønsker å kunne bo i eget hjem så lenge som mulig. Dette ønsker Oslo kommune å legge til rette for.

Powered by Labrador CMS