En innsatt i Oslo fengsel er siktet for drapsforsøk på en medfange søndag.
En innsatt i Oslo fengsel er siktet for drapsforsøk på en medfange søndag.

Innsatt siktet for drapsforsøk i Oslo fengsel

En mannlig innsatt er siktet for å ha forsøkt å drepe en annen mannlig innsatt i Oslo fengsel søndag ettermiddag. Den siktede er avhørt av politiet.

Publisert

Politiadvokat Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt bekrefter i en SMS til NTB at en person er siktet for drapsforsøk.

Det var VG som først omtalte siktelsen. Ifølge avisen ble den fornærmede medfangen fraktet til sykehus med alvorlige skader, mens den andre innsatte ble pågrepet og siktet for drapsforsøk.

VG skriver at de mandag formiddag ikke kjenner tilstanden til den fornærmede mannen.

Alvorlig voldshendelse

Også leder Nils Leyell Finstad i Oslo fengsel sier at hendelsen skjedde søndag ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en alvorlig voldshendelse i Oslo fengsel. Det skjedde søndag cirka klokken 17.20, sier Finstad til NTB.

– Dette er en hendelse som har skjedd mellom to mannlige innsatte. Den antatte gjerningsmannen har blitt avhørt av politiet, sier han.

Uavklart situasjon

Fengselslederen sier at han ikke vil gå ut med detaljer av hensyn til innsatte, pårørende og politiet som nå er i fengselet og etterforsker hendelsen. Han vil heller ikke kommentere tilstanden til den fornærmede.

– Det er en situasjon som er under kontroll, men samtidig uavklart. Saken er overtatt av drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, men det ligger ikke noe mer i det enn at situasjonen er uavklart, sier Finstad.

Powered by Labrador CMS