Kriminalteknikere fra Oslo-politiet på jobb rett etter at den kjente forsvarsadvokaten var skutt og drept i en leilighet på Røa.
Kriminalteknikere fra Oslo-politiet på jobb rett etter at den kjente forsvarsadvokaten var skutt og drept i en leilighet på Røa.

Utvider siktelse mot Tor Kjærviks sønn: - Siktes for drap på advokaten og drapsforsøk på hans samboer, opplyser politiet

Tor Kjærviks sønn knytter seg selv til drapet på faren i en leilighet på Røa. — Siktede er nå i avhør og utvidelsen av siktelsen gjelder også drapsforsøk på Kjærviks samboer, opplyser politiet tirsdag ettermiddag.

Publisert

Politiet mener Tor Kjærvik ble drept av sønnen, og at advokatens samboer ble utsatt for drapsforsøk. Far og sønn skal ha stått i en langvarig konflikt.

Den siktede sønnen i 30-årene sitter tirsdag ettermiddag i avhør hos politiet i Oslo. Samtidig etterforskes drapet på Røa mandag kveld for fullt.

Elden forsvarer Kjærviks sønn

Seksjonsleder Anne Alræk Solem sier til Dagbladet at drapsforsøket knytter seg til samboeren til avdøde. Hun var til stede da drapet skjedde, men kom selv fysisk uskadd fra hendelsen.

Tor Kjærviks sønn har fått Jon Christian Elden som forsvarer.
Tor Kjærviks sønn har fått Jon Christian Elden som forsvarer.

Tidligere tirsdag ettermiddag bekreftet politiet at det er advokatens sønn som er siktet i drapssaken. Avhøret av mannen i 30-årene startet tirsdag ettermiddag.

Mannen har fått oppnevnt advokat John Christian Elden som forsvarer. Under avhørene bistås mannen av advokat Sol Elden.

Langvarig familiekonflikt før drapet

Ifølge advokat Elden meldte den siktede sønnen seg selv for politiet mandag kveld. Han har også overfor NRK kommentert drapssaken med at det skal ha vært en langvarig familiekonflikt som har endt tragisk. Det er imidlertid ikke kjent hvordan den siktede sønnen stiller seg til siktelsen om drap.

Den dreptes familie har fått oppnevnt advokat Ellen Holager Andenæs som bistandsadvokat.

Mandag bekreftet politiet at det var den 70 år gamle forsvarsadvokaten Tor Kjærvik som var drept. En sønn i 30-årene er siktet for drapet.
Mandag bekreftet politiet at det var den 70 år gamle forsvarsadvokaten Tor Kjærvik som var drept. En sønn i 30-årene er siktet for drapet.

Den drapssiktede sønnen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag klokka 13. Det er ikke kjent hvordan han vil stille seg til fengslingsspørsmålet.

– Avhøret er ikke sluttført og siktede har ikke tatt stilling til straffskyld per nå, skriver seksjonsleder Anne Alræk Solem i pressemeldingen.

Ransaking av bolig i Kongsberg

Tirsdag utførte politiet i Kongsberg en husransakelse på en adresse i Skavanger-området i byen i forbindelse med etterforskningen, skriver Laagendalsposten og Avisa Oslo.

Anna Alræk Solem bekrefter at ransaking er gjennomført i forbindelse med drapsetterforskningen, men vil ikke bekrefte den aktuelle adressen.

I nabolaget på Røa, der Tor Kjærvik bodde og hvor drapet skjedde mandag kveld, reagerte beboerne på det som har skjedd. Liv Thorvaldsen bor i nabolaget og var på hils med Kjærvik i mange år.

Mandag kveld var hun på besøk hos datteren som bor like ved leiligheten til advokaten og så ham da han kom hjem mellom klokka 20 og 20.30 på kvelden. Selv hadde hun ikke hørt noen skudd, men datteren fortalte senere at det hadde hun fått med seg.

— Jeg synes det er forferdelig at dette er skjedd, særlig med tanke på at han var en sånn fredfull mann, sier hun om drapet.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS