Krimtekniker i bygningen på Grünerløkka der den drepte mannen i 20-årene ble funnet blødende. Den drapssiktede kvinnen var på stedet da nødetatene ankom.
Krimtekniker i bygningen på Grünerløkka der den drepte mannen i 20-årene ble funnet blødende. Den drapssiktede kvinnen var på stedet da nødetatene ankom.

Drapet på Grünerløkka: Kvinne i 30-årene nekter straffeskyld - varetektsfengsles i fire uker

Kvinnen i 30-årene, som er siktet for drapet på Grünerløkka søndag, nekter straffskyld. Hun er varetektsfengslet i fire uker, og samtykket selv til fengslingen. De fire ukene blir alle med brev- og besøksforbud.

Publisert

Begrunnelsen for fengslingen er bevisforspillelsesfare, blant annet fordi kvinnen vil kunne påvirke vitner, som politiet ikke har kommet langt med å avhøre.

— Det har vært et kort innledende avhør av den siktede kvinnen i natt, sier leder Anne Alræk Solem av Etterforskningsseksjonen for drap i Oslo politidistrikt til NTB.

— Fremstår ikke tilfeldig

— Hun knytter seg til hendelsen, men har ennå ikke fått spørsmål om hvordan hun stiller seg til siktelsen om drap, sier Alræk Solem.

Kvinnen er siktet for drap etter at en mann i 20-årene ble funnet blødende i en leilighet på Grünerløkka. Han døde av skadene etter kort tid.

Oslo 20230521. Helsepersonell og politi er på en adresse etter en melding om en mann er funnet med blødende skader i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Politiet har kontroll på en kvinne som var i leiligheten.Foto: Lise Åserud / NTB
Drapet skjedde i en bygård nederst på Grünerløkka, like ved gamle Schous bryggeri og bare noen hundre meter fra Legevakta.

— Dette framstår ikke som en tilfeldig hendelse. Det har vært en relasjon mellom de to, men det er for tidlig å si noe mer om dette nå av hensyn til etterforskningen, sier Alræk Solem.

Den siktede kvinnen har fått advokat Kai Roger Vaag oppnevnt som forsvarer.

Vil ikke si hva slags våpen som er funnet

Etterforskningslederen sier politiet etterlyser vitner som kan ha observert noen av de to, og ber folk som ennå ikke har snakket med politiet, om å melde seg.

Den avdøde mannen er ikke identifisert, men politiet mener det er en mann i 20-årene. Pårørende er varslet med forbehold om at identiteten ikke er fastslått med sikkerhet.

Da nødetatene kom til leiligheten søndag, var kvinnen fremdeles på åstedet. Hun ble pågrepet og kjørt til arresten. Kvinnen er bosatt i Oslo.

— Den døde skal obduseres. Når det gjelder eventuelt våpen, så er det for tidlig for politiet å kommentere hva slags beslag som er gjort i saken, sier Anne Alræk Solem til NTB.

Powered by Labrador CMS