Drapsseksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt holder en pressebrifing etter funn av en død kvinne på Hellerud i Oslo.
Drapsseksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt holder en pressebrifing etter funn av en død kvinne på Hellerud i Oslo.

Politiet har siktet mann i 20-årene for drap. Død kvinne funnet i leilighet på Hellerud

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død på Hellerud. Politiet fikk nyss om dødsfallet etter en frontkollisjon på E6 ved Mjøsa. Funn etter kollisjonen ledet til leiligheten med den døde kvinnen.

Publisert

— Politiet fant kvinnen i en leilighet på Hellerud øst i Oslo rundt klokka 7 tirsdag morgen, sa leder Anne Alræk Solem ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt på en pressebrifing tirsdag ettermiddag.

De har en indikasjon om kvinnens identitet, men den er ikke bekreftet. Pårørende av den politiet tror er drept er varslet.

Oppsøkte leiligheten etter kollisjon på E6

— Det er per nå ingen opplysninger i etterforskningen som tilsier at vi skulle sikte flere personer i saken, sier Solem.

Det er en relasjon mellom siktede og den politiet tror er avdøde. Den siktede mannen er ikke kjent for politiet fra før.

Politiet ble ledet til drapet etter en frontkollisjon på E6 langs Mjøsa nord i Eidsvoll kommune rundt klokka 6 tirsdag morgen. Informasjon politiet fant på stedet førte til at politiet oppsøkte leiligheten.

Frontkollisjonen skjedde på Morskogen, nær grensa mellom Viken og Innlandet. Mannen som er siktet, kjørte nordover på E6 i en personbil, men i motgående kjørefelt, og kolliderte med varebilen, som kom sørover.

Siktelse kan bli utvidet til to drapsforsøk

Ulykken førte til store materielle skader. Ingen av de involverte ble alvorlig skadd, men mannen er også siktet for drapsforsøk i forbindelse med kollisjonen. Det skal ha vært to personer i varebilen, så siktelsen kan bli utvidet til å gjelde to drapsforsøk, får NTB opplyst.

Politiet håper å få avhørt mannen i 20-årene tirsdag. Han har fått oppnevnt advokat Cathrine Grøndahl som forsvarer, foran fremstilling for varetektsfengsling enten onsdag eller torsdag.

Grøndahl sier til NTB at hun håper på at et avhør av mannen vil skje i løpet av tirsdagen.

Politiet innhenter tirsdag ettermiddag videoopptak og avhører vitner.

Powered by Labrador CMS