Politiet gjør undersøkelser på Hellerud i Oslo der en kvinne tirsdag ble funnet drept inne i en leilighet. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet i saken.

Hellerud-drapet: Siktede erkjenner de faktiske forhold

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 20-årene på Hellerud i Oslo tirsdag, erkjenner de faktiske forhold.

Publisert

Det opplyser politiet i en pressemelding onsdag morgen. Mannen er i 20-årene og rumensk.

Den siktede har ikke tatt stilling til straffskyld. Politiet vil ikke kommentere innholdet i forklaringen hans, men sier at han samarbeider med politiet.

Mannen fremstilles for varetekt i løpet av onsdag. Han har samtykket til fengsling, og saken blir avgjort ved såkalt kontorforretning.

Siktedes forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl, sier til NTB at hun regner med at han vil bli begjært fengslet i fire uker med restriksjoner.

Kjørte i motgående kjørefelt i 1,3 km

Den siktede mannen frontkolliderte med en varebil på E6 ved Morskogen i Eidsvoll rundt klokken 6 tirsdag morgen.

I tillegg til drapssiktelsen er mannen derfor siktet for drapsforsøk mot paret som satt i varebilen. Han skal angivelig ha kjørt i motgående kjørefelt på E6 i cirka 1,3 kilometer.

En mann i 20-årene som kjørte den ene bilen er siktet for drap på en kvinne i Oslo, og for drapsforsøk etter å ha kollidert da han kjørte mot kjøreretningen på E6.

På ulykkesstedet fikk politiet opplysninger som førte til funnet av den døde kvinnen i en leilighet på Hellerud øst i Oslo.

De etterlatte i drapssaken har bedt om at Søren Ø. Hellenes oppnevnes som bistandsadvokat, mens de fornærmede etter kollisjonen på E6 fått oppnevnt Helge Hartz fra Elverum som bistandsadvokat.

Relasjon mellom siktede og avdøde

Lede for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, har ikke kommentert hvordan politiet mener kvinnen skal ha blitt drept, hva slags skader hun hadde eller om det var flere til stede i leiligheten da kvinnen ble funnet.

– Det var en relasjon mellom de to, men det er for tidlig å si noe nærmere om hva slags relasjon det var, sa Solem til NTB tirsdag.

Den siktede er ikke kjent for politiet fra før.

Powered by Labrador CMS