Politiet og ambulanse på plass ved blokkene nedenfor Skøyenåsen T-banestasjon. Her ble mannen politiet hr siktet for drapsforsøk pågrepet.

T-baneskyting: Siktet mann truet forbipasserende på Tveita før to personer ble skutt på T-banen ved Skøyenåsen

Tre kvarter før skytingen på Skøyenåsen T-banestasjon truet den nå siktede mannen i 30-årene forbipasserende ved en restaurant på Tveita. Men politiet rykket aldri ut til meldingene om trusler på Tveita.

Publisert

Politiet fikk melding om hendelsen ved restauranten Sushi & Asian på Tveita rundt klokken 19.25 søndag.

Men politiet hadde ikke anledning til å rykke ut, forteller Anne Alræk Solem, leder for Etterforskningsseksjon for drap i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Siktede står i soningskø

— Det skjedde en annen hendelse som måtte løses umiddelbart. Det ble derfor ikke sendt en patrulje til restauranten, sier Solem.

— Dessverre så skjer hendelsen på T-banen etterpå. Det er derfor viktig at vitner som var på restauranten klokken 19.25, tar kontakt, sier Solem.

Mannen er tidligere dømt for flere voldsepisoder. Senest i januar ble han dømt til ett års fengsel, skriver TV 2.

Ifølge VG var han innkalt til soning 26. august. Drapsseksjonsleder Solem bekrefter overfor NRK at innkallingen er i høst.

I 2011 ble han dømt til forvaring for et drapsforsøk. Han ble løslatt sju år senere.

Rasistisk motivert?

Natt til mandag ble det gjennomført avhør av flere sentrale vitner.

— Politiet har ikke informasjon om at det skal være en relasjon mellom siktede og de fornærmede, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

De to skadde har utenlandsk etnisk bakgrunn. Den pågrepne er en mann i 30-årene. Til NRK har politiet tidligere opplyst at de blant annet undersøker om skytingen var rasistisk motivert.

Powered by Labrador CMS