Oslo 20190604.Anne Alræk Solem under politiets pressekonferansen om knivstikkingen på Grünerløkka i Oslo tirsdag morgen. Pressekonferansen finner sted på politihuset i Oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
- Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase, sier politioverbetjent Anne Alræk Solem.

Politiet: To menn pågrepet etter knivdrapet i Storgata 

En av de to pågrepne etter knivdrapet i Storgata er kjent for politiet fra tidligere. – Det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom de involverte, sier politioverbetjent Anne Alræk Solem.

Publisert

– Etterforskningen er fremdeles i en tidlig fase, og politiet undersøker hva som kan være årsaken til knivstikkingen, skriver politioverbetjent Anne Alræk Solem i en pressemelding.

– Ut ifra den informasjonen vi har per nå, knyttes ikke denne hendelsen til andre alvorlige hendelser eller konfliktlinjer i Oslo, sier hun.

Utenlandske statsborgere

De to siktede er begge menn i 20-årene. Den drepte var også en mann i midten av 20-årene.

Alle de tre involverte i saken er utenlandske statsborgere, forteller Solem til Dagbladet

En av de siktede er tidligere domfelt og kjent for politiet.

– Det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom de involverte, men det står sentralt i den videre etterforskningen, sier hun til avisen.

De to pågripelsene var udramatiske. Den ene mannen ble pågrepet natt til søndag, den andre søndag morgen. Pågripelsene skjedde i to av Oslos nabodistrikt.

Oslo 20241019. En person er funnet med stikkskader i Storgata i Oslo lørdag kveld.Foto: Javad Parsa / NTB
Politisperringer i Storgata lørdag kveld.

Søndag ettermiddag opplyste politiet at de to siktede mennene i 20-årene har fått oppnevnt  forsvarere.

- De oppnevnte forsvarerne er Christian Flemmen Johansen ved Flemmen & co advokatfirma AS og Bjørn Rudjord ved Elden advokatfirma AS, sier politiets krimleder  Morten Kalhagen.

Overvåkingsbilder

Da nødetatene kom til stedet like ved kjøpesenteret Gunerius lørdag kveld, fant de en ung mann kritisk skadd etter å ha blitt stukket ned.

Kort tid etter gikk politiet ut og sa de lette etter to personer som kunne knyttes til ugjerningen.

- Politiet etterforsker hva som kan ha vært bakgrunnen for hendelsen, og om det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningspersonene, sa krimleder Håkon Johannessen natt til søndag.

Da hadde politiet sikret seg omfattende materiale fra videoovervåking i området ved åstedet i Storgata. 

Overvåkingsbildene gjorde at politiet tidlig gikk ut og sa de trodde det skulle være mulig å identifisere en eller flere gjerningspersoner.

Powered by Labrador CMS