Advokat Bjørn Rudjord (til h.) forsvarer den ene siktede som nekter straffeskyld etter knivdrapet i Storgata lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / Jil Yngland / NTB
Advokat Bjørn Rudjord (til h.) forsvarer den ene siktede som nekter straffeskyld etter knivdrapet i Storgata lørdag.

Den ene av de to siktede etter knivdrapet i Storgata nekter straffeskyld: – Han mener å ikke ha stukket med kniv

Via sin forsvarer meddeler den ene av de to siktede etter knivdrapet i Storgata lørdag at han ikke er skyldig.

Publisert

Søndag ettermiddag hadde de to siktede fått oppnevnt advokatene Christian Flemmen Johansen og Bjørn Rudjord som forsvarere, opplyser leder Morten Kalhagen ved krimvakta i Oslo politidistrikt.

Rudjord opplyste til VG ved 15.20-tiden søndag ettermiddag at hans klient satt i avhør. Han nekter straffskyld for ugjerningen som skjedde lørdag kveld i Storgata.

– Tragisk hendelse

– Han mener å ikke ha stukket med kniv, sier advokaten til VG.

Det er ikke kjent hvordan den andre pågrepne stiller seg til politiets siktelse. Flemmen Johansen sier til Dagbladet at hans klient ennå ikke er avhørt, og at han derfor ikke kan kommentere saken nærmere.

– Det hele framstår som en tragisk hendelse for alle de involverte, sier advokaten.

Alle de tre involverte i saken er utenlandske statsborgere, forteller politioverbetjent Anne Alræk Solem til NTB. 

En av de siktede er tidligere domfelt og kjent for politiet.

– Det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom de involverte, men det står sentralt i den videre etterforskningen, sier Solem.

Pågrepet utenfor Oslo

Den foreløpige vurderingen til politioverbetjenten er at denne hendelsen ikke kan knyttes til andre alvorlige hendelser. Hun sier det kan se ut som at det var en krangel som ledet til drapet.

– Etterforskningen er fremdeles i en tidlig fase, og politiet undersøker hva som kan være årsaken til knivstikkingen, sier hun.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt det var vitner til selve drapshendelsen, men sier de gjennomførte vitneavhør gjennom natten.

De to pågripelsene var udramatiske. Den ene mannen ble pågrepet natt til søndag, den andre søndag morgen. Pågripelsene skjedde i to av Oslos nabodistrikt.

I løpet av søndagen skal politiet vurdere om de to siktede skal varetektsfengsles. Hvis politiet går for varetektsfengsling, blir de fremstilt for det mandag, bekrefter Solem til NTB.

I en oppdatering søndag kveld opplyser politiet at dene ene siktede satt i avhør med politiet. Den andre blir ikke avhørt før senere.

– En av de to siktede er nå i avhør. Politiet er tidlig i etterforskningen og vil ikke kommentere hva som fremkommer i avhøret. Politiet ønsker også å avhøre den andre siktede, men dette blir ikke gjennomført i dag, skriver Solem i en pressemelding.

Politiet meldte om knivstikkingen 18.48 lørdag kveld. De pårørende til den drepte mannen er ikke varslet.

Powered by Labrador CMS