To menn ble onsdag pågrepet av politiet etter at en person ble påført stikkskader i magen på Egertorget i Oslo 17. mai. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
To menn ble onsdag pågrepet av politiet etter at en person ble påført stikkskader i magen på Egertorget i Oslo 17. mai. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

To menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai

To menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på Egertorget i Oslo 17. mai.

Publisert

– I forbindelse med drapsforsøk på Egertorget 17. mai, har politiet i kveld pågrepet to menn siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. De er i 20- og 30-årene, norske statsborgere og kjent for politiet fra før. Politiet utelukker ikke flere pågripelser. De skal avhøres i morgen, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

Offeret er en 27 år gammel mann som ble stukket i magen på kvelden på nasjonaldagen. Mannen har forklart til politiet at han ikke kjente de antatte gjerningspersonene.

Tilfeldig offer

– Slik saken fremstår nå, så er fornærmede et tilfeldig offer, sier Anne Alræk Solem, sjef for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo, til Aftenposten.

– Planen er nå å avhøre de to pågrepne på torsdag. Motivet vil være sentralt i den videre etterforskningen, sier Solem.

Vaktleder Arne Caspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt opplyste til Aftenposten lørdag at det ikke dreide seg om et ransforsøk og at 27-åringen har sagt at det ikke var noen grunn til at han skulle bli knivstukket.

Døde nesten

Det ble opplyst at de antatte gjerningspersonene var to menn og en kvinne. 27-åringen forklarte at han snakket med de tre og at han deretter ble angrepet med det han mener var en kniv.

Politiet fikk melding om hendelsen på Egertorget i Oslo klokken 21.52 på kvelden, og har blant annet gått gjennom video fra overvåkingskameraer i området.

Noen timer etter hendelsen opplyste politiet til NTB at offeret var utenfor livsfare.