Bilde: tdc1db79
To menn ble onsdag pågrepet av politiet etter at en person ble påført stikkskader i magen på Egertorget i Oslo 17. mai. Dagen etter ble ytterligere en person pågrepet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Bilde: tdc1db79 To menn ble onsdag pågrepet av politiet etter at en person ble påført stikkskader i magen på Egertorget i Oslo 17. mai. Dagen etter ble ytterligere en person pågrepet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ny person pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai

Nok en person er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på Egertorget i Oslo 17. mai. Til sammen er da tre pågrepet i saken.

Publisert

– I forbindelse med drapsforsøk på Egertorget 17. mai, har politiet i kveld pågrepet to menn siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. De er i 20- og 30-årene, norske statsborgere og kjent for politiet fra før, opplyste politiet onsdag kveld.

Torsdag formiddag opplyser politiet at en tredje person er pågrepet i saken. Personen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Tilfeldig offer

Offeret er en 27 år gammel mann som har forklart til politiet at han ikke kjente gjerningspersonene.

– Slik saken fremstår nå, er fornærmede et tilfeldig offer, sier Anne Alræk Solem, sjef for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo, til Aftenposten.

Vaktleder Arne Caspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt opplyste til Aftenposten lørdag at det ikke dreide seg om et ransforsøk. 27-åringen har sagt at det ikke var noen grunn til at han skulle bli knivstukket.

To menn og en kvinne mistenkt

Det ble opplyst at de antatte gjerningspersonene var to menn og en kvinne. 27-åringen forklarte at han snakket med de tre. Han ble deretter angrepet med det han mener var en kniv.

Politiet fikk melding om hendelsen på Egertorget i Oslo klokken 21.52 på kvelden og har gått gjennom video fra overvåkingskameraer i området.

Noen timer etter hendelsen opplyste politiet til NTB at offeret var utenfor livsfare.