I dagligrommet til Aktivitetshuset. Til venstre ordfører Marianne Borgen, under en omvisning av tilbudet til rusbrukere.

I Bygdøy allé har bydel Frogner akkurat åpnet et tilbud for rusbrukere

Sliter du med alkohol eller narkotika, da fins det et nytt aktivitetstilbud til deg i regi av bydel Frogner.

Publisert

Senteret tilbyr hjelp til mennesker som har slitt med rus tidligere og personer som sliter i dag. Men også pårørende er velkomne. Aktivitetshuset skal i første omgang være åpent for folk fra bydelene Frogner, Vestre Aker og Ullern.

– Her skal personene få tilbud om meningsfulle aktiviteter og livsmestring. Vi som jobber her vil legge til rette for aktiviteter som passer for den enkelte. Folk må tenke selv hva de passer til å gjøre, sier Anna Nunes, koordinator for Aktivitetshuset.

Stadig mer lokal hjelp

Stadig flere tilbud til rusbrukere og deres pårørende foregår nå lokalt i bydelene. Aktivitetshuset i Bygdøy allé 23 samarbeider også med en rekke frivillige organisasjoner. Disse låner lokalene og tilbyr hjelp på sin måte.

Kjøkkenet på Aktivitetshuset Frogner. Fra venstre koordinator Anna Nunes, miljøterapeut Nina Winge og ordfører Marianne Borgen.

I Aktivitetshuset på Frogner tilbyr følgende organisasjoner sin hjelp: Blå kors, Steg for Steg, Frelsesarmeen, Sykepleier på hjul og Ivareta.

Ønsker velkommen

– Når en person kommer, får han eller hun en prat og en kopp kaffe, en omvisning og litt info, sier Anna Nunes.

Senteret kan formidle kontakt med en psykolog eller andre deler av hjelpeapparatet.

– Nå håper vi at jungeltelegrafen går og at vi får et rykte på oss for å tilby meningsfullt aktiviteter, god mat og være et hyggelig sted å møte opp, sier Nunes.

Aktivitetshuset har allerede åpne dører, men åpner offisielt den 1. oktober.

Powered by Labrador CMS