Byråd for miljø og samferdsel Sirin Hellvin Stav døper den 310 meter lange tunnelboremaskinen foran tilskuere fra vann- og avløpsetaten og entreprenør Skanska.

Maskinen som borer vanntunnel fra Huseby til Holsfjorden får et kvinnenavn

Også den andre av to tunnelboremaskiner som skal gi Oslo vann fra Holsfjorden får et kvinnenavn. På selveste kvinnedagen.

Publisert

Maskinen skal bore den 19 km lange tunnelen som skal føre reservevann fra Holsfjorden til Oslo.

– Meter for meter borer vi oss nærmere målet om ny, trygg vannforsyning. Det trenger byen vår, for i dag er vi en uholdbar situasjon hvor hovedstaden er avhengig av bare en vannkilde. Jeg er glad for at vi er i rute med en alternativ vannforsyning innen 1. januar 2028, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav.

Byråd for miljø og samferdsel Sirin Hellvin Stav ved seremonien dypt under bakken ved Huseby.

Hedrer kvinne på kvinnedagen

Det er tradisjon at tunnelboremaskiner får kvinnenavn, på samme måte som skip. Den første tunnelboremaskinen som er godt i gang fra Holsfjorden har fått navnet «Betzy» etter kvinnesakskvinnen Betzy Kjelsberg.

– På selveste kvinnedagen er det ekstra passende å hedre sterke og målbevisste kvinner, sier Stav i en pressemelding.

Direktør i Vann- og avløpsetaten, Anna Maria Aursund, foran den imponerende maskinen som skal bore halvparten den 19 km lange tunnelen mellom Holsfjorden og Huseby.

Får navnet Anne Brit

Søstermaskinen som borer seg inn i fjellet her fra Huseby får navnet Anne Brit, etter Anne Brit Lindsøe som har vært en sentral byråkrat i prosessen fram mot det politiske vedtaket i 2019, sa direktør i vann- og avløpsetaten, Anna Maria Aursund.

Anne Brit Lindsøe har jobbet i byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i en årrekke. Hun har vært en viktig tilrettelegger for dette avgjørende prosjektet for byen.

Det var byråd Stav som fikk æren av å døpe tunnelboremaskinen i en høytidelig seremoni en fjellhall under bakken ved Huseby. Arbeidene ligger så langt foran skjema.

Powered by Labrador CMS