Politiet gikk med uniform blant annet i Pride-paraden i 2016. De får ikke gå med uniform under regnbuetoget lørdag denne uken.
Politiet gikk med uniform blant annet i Pride-paraden i 2016. De får ikke gå med uniform under regnbuetoget lørdag denne uken.

Politiet nektes å bruke uniform under pridemarkeringen

Den forhøyede trusselberedskapen gjør at politiet ikke får bruke uniformer under lørdagens regnbuetog.

Publisert

– Det er fortsatt forhøyet trusselberedskap i Norge, og Nasjonal ledergruppe har diskutert gjennomføring av slike arrangementer. Det må gjøres risikovurderinger i forkant av arrangementet. Det blir derfor ikke anledning til å benytte uniform, sier Anna Holter Sollien, fagleder for tariff- og arbeidslivsavdelingen i Politiets Fellesforbund i en melding på forbundets nettsider.

Det var Vårt Land som først omtalte saken.

T-skjorter som alternativ

Oslo Pride-paraden i sommer ble avlyst etter angrepet 25. juni der to personer ble drept og flere skadd. Lørdag arrangeres det regnbuetog og solidaritetsmarkering i forbindelse med skytingen.

Politiets Fellesforbund skriver at det likevel vil være mulig for politifolk å få profilerte t-skjorter fra arbeidsgiver, og at det blir delt ut regnbueflagg til alle i politiet som ønsker det.

– Politiets Fellesforbund støtter arrangementet helhjertet – akkurat som vi gjorde foran Oslo Pride, sier Sollien.

Powered by Labrador CMS