Vålerengas Karina Sævik jubler etter at hun utliknet til 1-1 i toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Røa på Intility Arena.

Vålerenga snudde til derbyseier – økte luken i Toppserien

Thea Bjelde tuppet inn målet som ga Vålerenga 2-1 hjemme mot bynabo Røa i Toppserien onsdag. Ligalederen er ubeseiret og har vunnet sju av ni kamper.

Vinnerscoringen kom halvveis ut i 2. omgang. Da vippet Bjelde pent ballen over Røas burvokter og gjorde sitt fjerde seriemål for sesongen.

I forkant av målet slo Olaug Tvedten en lang ball i bakrom. Hun hadde også servitørrollen på Karina Sæviks utligning like før pause.

Røa-scoring på frispark

Røa tok ledelsen i Oslo-derbyet etter en snau halvtime. Et frekt frispark fra Tuva Espås gikk under muren og i nettet via en VIF-fot. Retningsforandringen satte keeper Jalen Tompkins helt ut av spill.

Det kom ingen umiddelbar respons fra Vålerenga, men i det 44. minutt fant vertene en åpning. Tvedten sendte en flott pasning mot Sævik, som dro av en forsvarer og styrte inn 1-1 i lengste hjørne.

Det var Sæviks åttende seriemål for sesongen. Hun deler førsteplassen på toppscorerlista med Anna Aahjem (Lyn).

Fortsatt uten tap

Med landslagssjef Hege Riise på tribunen vant Vålerenga på en middels kveld. Klubben har plukket 23 av 27 mulige poeng og er alene om å være uten tap. Rosenborg er nærmeste utfordrer på 17 poeng (trekk på ett poeng er ikke bekreftet av NFF).

På tampen måtte VIF-innbytter Mawa Sesay hjelpes av banen etter en duell. Da hadde hun vært på banen i under ti minutter.

Onsdagens kamp er en del av den 19. runden i Toppserien og var egentlig lagt til tidlig i september, men ble framskutt på grunn av Vålerengas kvalifisering til Champions League.

Lagene skal i aksjon igjen søndag. Da tar VIF-kvinnene imot Lyn til nok et byderby, mens Røa skal til Bergen for å møte tabelljumbo Arna-Bjørnar.