— Jeg ble så ivrig at jeg sendte en søknad samme kveld, forteller Jorunn Andersen om den kvelden hun så stillingsannonsen for museumsvert på det nye museet i Bjørvika.
Foto: Infomedia
Hjelpepleier Jorunn måtte ut av yrket. Endte med drømmejobb på Munchmuseet
Da Jorunn Andersen ikke kunne jobbe som hjelpepleier lenger, fikk hun hjelp til å starte på en ny jobbreise. Den endte i Bjørvika.
Det er mange tøffe tak i helsesektoren. Hjelpepleier Jorunn Andersen (55) måtte se seg om etter ny jobb etter nesten 30 år i yrket. Det var begynnelsen på en reise med omskolering. I samarbeid med legen og Nav fikk hun klarlagt arbeidsevnen sin med god hjelp av en arbeidsveileder.
Det startet med en stilling som frivillig hos Nordisk Bibelmuseum, en variert jobb blant annet innebar å ta imot de besøkende og informere om museet.
Les også:
Jorunn følte seg svært godt mottatt i museet i Kvadraturen, og understreker at alle har blitt ønsket velkommen og finner seg godt til rette, uansett tro eller bakgrunn.
— Den store samlingen av bibler inspirerte meg til å lære mer om boken som i så stor grad har endret historien, sier Jorunn.
Fra Bibel til Munch
Etter praksisen ved Bibelmuseet tok Jorunn steget videre mot en betalt jobb. Erfaringen og opplæringen ved museet gjorde at veileder Ann-Kristin Eldøy tipset om en stilling som besøksvert ved det nye Munchmuseet.
— Jeg ble så ivrig at jeg sendte en søknad samme kveld, og fikk med en gang beskjed om at jeg var velkommen til intervju, forteller Jorunn.
Erfaringen som besøksvert gjennom praksisplassen ved Bibelmuseet var gull verdt. Med gode referanser og anbefalinger fra Bibelmuseet fikk hun drømmejobben ved Munch.
Godt samarbeid hjelper folk på vei
Daglig leder ved Nordisk Bibelmuseum, Rune Arnhoff, forteller at museet har hatt mange personer på ulike arbeidsmarkedstiltak. Disse er en ressurs for museet, og det gir samtidig museet muligheten til å bistå mennesker i en overgangsfase, sier han.
Ann-Kristin Eldøy hos OsloKollega som bisto Jorunn i hennes jobbreise, sier at Bibelmuseet er en viktig samarbeidspartner, og at det er viktig med aktører som tar arbeidsinkludering på alvor.
— Det er viktig og nødvendig for det arbeidet vi gjør med å få folk til å komme på et nytt spor i arbeidslivet, sier hun.